- Το «φαβορί» στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς, ο Φρανσουά Φιγιόν, κέρδισε τις εντυπώσεις των τηλεθεατών όλου του πολιτικού φάσματος, με 57%, έναντι 41% για τον εσωκομματικό αντίπαλο του Αλέν Ζιπέ. Οι δύο απέφυγαν τα αγκάθια της λιτότητας καθώς αμφότεροι έχουν εξαγγείλει ομαδικές απολύσεις».

- Ένας ψαράς έχασε την ζωή του στην περιφέρεια της Γένοβας και ένας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Τορίνο αγνοείται εξαιτίας της υπερχείλισης ποταμών λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και της θαλασσοταραχής. Περίπου 450 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους

- Oι αρχές της Σουηδίας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν στη σφαγή 200.000 κοτόπουλων σε ένα αγρόκτημα στα νότια της χώρας όπου εντοπίστηκε μια εστία της γρίπτης των πτηνών (H5N8).

- Τουλάχιστον 31 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν σε σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών που σημειώθηκε στο βόρειο Ιράν.

- Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρέδωσε χθες ρωσικό διαβατήριο στον αμερικανό ηθοποιό Στίβεν Σιγκάλ, λέγοντας ότι ελπίζει να αποτελέσει σύμβολο της σταδιακής βελτίωσης στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον.

- Ο κυκλώνας Ότο, που σάρωσε την Κόστα Ρίκα προτού υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 4 ανθρώπους την ώρα που πολλοί άνθρωποι αγνοούνται.

- Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε το βορειοανατολικό Τατζικιστάν, σε περιοχή κοντά στα σύνορα της Κίνας και του Κιργιστάν χθες ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

- Στη σύλληψη του δράστη που επιτέθηκε προχθές το βράδυ σε οίκο ευγηρίας καθολικών μοναχών κοντά στο Μονπελιέ, προχώρησαν οι γαλλικές αρχές που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία μίας εργαζόμενης γυναίκας. Τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά, όμως νωρίτερα ο αρμόδιος εισαγγελέας δήλωσε ότι έως τώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

- Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε τον Άχμαντ Γιουσέφ Αμούν, έναν εκ των αρχηγών του Ισλαμικού Κράτους και 11 ακόμη τζιχαντιστές στη διάρκεια εφόδου κοντά στην πόλη Αρσάλ στη συριακή μεθόριο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

- Οι μεξικανικές Αρχές εντόπισαν 32 σορούς και εννέα ανθρώπινα κρανία, τα οποία ανέσυραν από πολλούς ομαδικούς τάφους στην πολιτεία Γκερέρο στο νότιο Μεξικό.