Η Ειρήνη Περάκη με τον Αλέξανδρο, τον Γιόλη και την Μπόννυ Φωτο Κώστας Μεταξάκης

Επιμέλεια Αννα Κωνσταντουλάκη

Φροντίδα και πολλή αγάπη προσφέρει η οικογένεια της Ειρήνης Περάκη και του Βαγγέλη Μπιτζαράκη σε δύο αδέσποτες γατούλες, τον Γιόλη και την Μπόννυ, που υιοθετήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και χαίρονται την ζεστασιά ενός σπιτιού, μακριά από τους δρόμους. Η Ειρήνη μάς γράφει την ιστορία τους:

“Δεκαέξι Ιουλίου του 2011, ημέρα γενεθλίων του γιου μου Αλέξανδρου! Ετοιμάζομαι να μπω στο αυτοκίνητο για να του αγοράσω δώρο και ουπς! ένα γατάκι νιαουρίζει στα πόδια μου... Πανέμορφο, λευκό με γκρι πιτσιλιές. Με πλησίασε χωρίς φόβο... Εδώ είμαστε λέω... αυτό θα είναι το δώρο του!

Ο Βαγγέλης σκέφτηκε το όνομα Γιόλης. Θα μου πείτε τώρα πώς ένας μουσικός δεν βάφτισε το γάτο του Μπετόβεν, Σοπέν... αυτό δεν το έχουμε μάθει ακόμα.

Είναι φιλικός, χαδιάρης, ήρεμος και διεκδικεί τον καθένα μας ξεχωριστά. Εχει ιδιαίτερη αδυναμία στον μπαμπά του σπιτιού και όταν αυτός ασχολείται μαζί του, θέλει αποκλειστικότητα. Αγαπά τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα τα ζηλεύει χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως τους έχει κάνει την παραμικρή γρατζουνιά. Κοιμάται πολύ, πάρα πολύ, κατά προτίμηση στη μέση του κρεβατιού.

Από τη μέρα που τον βρήκαμε κι έγινε μέλος της οικογένειας δεν μας έχει κάνει ζημιές. Ισως αυτό να είναι το ευχαριστώ του. Ισως κατάλαβε τους κανόνες του σπιτιού.

Μικρός έπαιζε πολύ με παιδιά, μπαλίτσες, κορδέλες... τώρα πια που είναι 5,5 χρονών δεν επιθυμεί τα παιχνίδια, θέλει την ησυχία του.

Οι σχέσεις του με τα άλλα ζώα θα έλεγα είναι καλές. Αγριεύει μόνο και γίνεται επιθετικός όταν πρέπει να μοιραστεί το φαγητό του. Αγαπά την ξηρά τροφή και τις κονσέρβες.. Δυστυχώς δεν τρώει φαγητά που μαγειρεύουμε στο σπίτι.

Γίνεται έξαλλος όταν του πειράξεις το πίσω αριστερό πόδι, κι αυτό όχι χωρίς λόγο.

Πριν τρία χρόνια κάποιος ”καλός” γείτονας σκέφτηκε να εκπαιδευτεί στη σκοποβολή με αεροβόλο και πέτυχε το ποδαράκι του αλλά και το κεφάλι του! Ευτυχώς προλάβαμε το κακό.

Τον ηρεμεί η αγκαλιά μας, τα χάδια μας, όταν κοιμάται μαζί μας...

Η ζωή μας με τον Γιόλη δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Είχαμε συνηθίσει στον σίφουνα-σκύλο Τζίνα οπότε ένας γάτος δεν μας έφερε τεράστιες αλλαγές όσον αφορά την καθημερινότητα και την φροντίδα του.

Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, πριν 20 ημέρες αποκτήσαμε και νέο μέλος στην οικογένεια, την μικρή Μπόννυ, γατάκι κι αυτή που μοιάζει με τζάγκουαρ όπως λέει ο Αλέξανδρος!

Είμαστε όλοι φιλόζωοι και το πρώτο πράγμα που σκεφθήκαμε ήταν πως βοηθήσαμε δυο αδέσποτα να πάρουν την αγάπη που τους αξίζει.”