Της Κατερίνας Μυλωνά

Άγιο είχαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου Χερσονήσου, αφού δεν τραυματίστηκε κανείς όταν, την ώρα που λειτουργούσε το σχολείο, το πρωί της Παρασκευής, έπεσε από την οροφή ένας σιδηροσωλήνας! Την ώρα του μαθήματος ακούστηκε ένας δυνατός γδούπος στο διάδρομο, όπου κάνουν μάθημα οι τρεις τάξεις της Γ’ Λυκείου.

Ευτυχώς δεν χτύπησε κανένα παιδί ούτε εκπαιδευτικός του σχολείου. Αμέσως επικοινώνησαν με το δήμο Χερσονήσου και ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα προκειμένου το σχολείο να θωρακιστεί και να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά με δυσάρεστα ίσως αποτελέσματα.Ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης, είπε στην «Π» πως ο σιδηροσωλήνας έχει σαθρωθεί και έπεσε χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Αμέσως θα απομακρυνθεί και σήμερα το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Ο κ. Μαστοράκης διαβεβαίωσε την «Π» πως γίνεται κανονικά η συντήρηση του κτιρίου, που δεν έχει κλείσει 20ετία και δεν υπάρχουν θέματα ασφάλειας ή στατικότητας.

Εκπαιδευτικός του σχολείου που επικοινώνησε με την «Π» και ήταν στην τάξη την ώρα που έπεσε η σωλήνα δήλωσε σοκαρισμένη: «Το κτίριο είναι ακατάλληλο. Κάνουν μάθημα περίπου 160 παιδιά. Εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, στον κάτω όροφο, όπου κάνει μάθημα η Γ’ Λυκείου, με τρεις αίθουσες γεμάτες παιδιά, έπεσε ένας σωλήνας τουλάχιστον 30 μέτρων, πιάνει όλο το διάδρομο. Έπεσε μπροστά από τις πόρτες. Είναι μια βαριά σωλήνα που έπεσε με δύναμη από το ταβάνι» περιέγραψε η καθηγήτρια.

«Θα μας σκότωνε. Θα σκότωνε κανένα παιδί. Έχω γίνει έξαλλη. Θα μπορούσα να έχω χτυπήσει εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος. Πριν από ένα λεπτό είχαν βγει από την αίθουσα πέντε παιδιά.

Εμείς ετοιμαζόμασταν να βγούμε έξω, άκουσα το θόρυβο και τρελάθηκα» είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι το κτίριο χρήζει συντήρησης, γεγονός που αποδεικνύεται και με το χθεσινό περιστατικό.