Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ της αναβάθμισής του και πήρε το Ο.Κ. από τον φίλο (έτσι τον νιώθει) και πρώην συνεργάτη του Βασίλη Ράλλη, ο Γιάννης Βισκαδουράκης σήκωσε μανίκια και ρίχτηκε στη δουλειά στο “Ηράκλειο”.

Δύο χρόνια δίπλα στον πρώην προπονητή του συλλόγου ήταν, ξέρει τα κατατόπια της ομάδας, τους παίκτες, δεν περίμενε όμως αυτή την αναβάθμιση για την οποία δήλωσε: αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα που με στηρίζει ο σύλλογος, οι άνθρωποί του και ο φίλος μου, πρώην συνεργάτης Βασίλης Ράλλης μίλησε με κολακευτικά λόγια στους παίκτες.

Δεν με γεμίζει άγχος αυτή η τιμή που μου έκαναν” μας τόνισε χθες αφού έχει ξεπεράσει το... “πρώτο μούδιασμα” που ένιωσε, όπως μας είπε, όταν προχθές του ανακοινώθηκε ότι εκείνος θα είναι πρώτος πια προπονητής στην ομάδα. “Η πρώτη μέρα ήταν φορτισμένη συναισθηματικά. Τώρα το ξεπεράσαμε και είμαι ήρεμος αφού δεν υπάρχει θέμα και με τον κ. Ράλλη. Νιώθω τυχερός που ένας σύλλογος με βαριά ιστορία μού έδειξε εμπιστοσύνη και ευχαριστώ τους ανθρώπους της” σημειώνει ο προπονητής που από τη μέρα που... γεννήθηκε -πριν 36 χρόνια- βρίσκεται μέσα στον αθλητισμό, αφού ο πατέρας του Αρης είναι προπονητής στίβου αλλά και ο αδελφός του Γιώργος με το μπάσκετ ασχολείται. Για τον στίβο μάλλον ψηλοί ήταν... Βλέπετε, από τα 1,98εκ. ο Γιάννης και 1,88 εκ. ο Γιώργος, βλέπουν τον κόσμο! Ο νέος προπονητής δεν θα επιδιώξει να αλλάξει πολλά στην ομάδα. “Δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές. Πρέπει όμως να αλλάξει η διάθεση των παικτών, να έχουν όρεξη, να αποκτήσουν καλή ψυχολογία και να επιστρέψουν τα χαμόγελα. Αυτά λείπουν από την ομάδα. Σιγά σιγά θα αποκτήσει ταυτότητα και θα έρθει η σωτηρία” τονίζει στην “Π” και θεωρεί ότι “μέχρι τώρα αδικούμε τους εαυτούς μας. Βέβαια είχαμε και κάποια θεματάκια τραυματισμών και τον Κουπίδη να λείπει”. Ο ίδιος, ως συνεργάτης του κ. Μακράκη στον Εργοτέλη για 3 χρόνια (Γ’ Εθνική), προπονητής νέων Εργοτέλη και εφήβων για 2 χρόνια και τα τελευταία δύο ως συνεργάτης του κ. Ράλλη στο “Ηράκλειο” έχει δει αρκετά και πιστεύει ότι “η ομάδα μπορεί να μείνει στην κατηγορία. Το πιστεύω πολύ και για αυτό είπα “ναι” στην πρόταση του συλλόγου. Δεν είναι ότι θέλω να γίνω προπονητής στην Α2 ή τίποτα άλλο”. Ο Βισκαδουράκης με την ήρεμη φωνή του -καμιά σχέση με αυτή του πατέρα του (sic)- και με την εμπειρία του ως παίκτης σε ΑΘΛΕΣΗ (ναι, υπήρχε τμήμα μπάσκετ παλιά όπου βγήκαν αρκετοί παίκτες, όπως ο Χαλκιαδάκης κ.ά.), Μίνωα, “Ηράκλειο”, ομάδες Αθηνών, Εργοτέλη και Χάνδακα (έκλεισε εκεί την καριέρα του το 2009-10) έκλεισε πίσω του την πόρτα των αποδυτηρίων και ζήτησε από τους παίκτες του τα εξής: “Να βγάλουν όλη την ενέργειά τους και το πάθος τους στο γήπεδο κυνηγώντας τη νίκη. Να γίνουμε ομάδα. Ολοι μαζί να επιδιώκουμε τη νίκη όχι στα λόγια αλλά χρειάζονται πράξεις. Αυτό θέλω. Πράξεις. Τους πιστεύω και ξέρω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με οργάνωση”. Το Σάββατο στα “Δύο Αοράκια” στις 5μ.μ. το “Ηράκλειο” υποδέχεται το Παγκράτι (Αναστόπουλος, Δαρλαμήτσος, Κωνσταντίνιδου οι διαιτητές, κομ. Μαχαιριανάκης) με σκοπό να κάνει μια νέα αρχή, αφού ήδη μετρά 5 συνεχόμενες ήττες.

“Επειδή και οι δύο ομάδες είναι στο βάθος της βαθμολογίας, το ματς φαίνεται ντέρμπι αλλά πιστεύω ότι δεν είναι. Δεν πρέπει να υπάρχει άγχος για το αποτέλεσμα. Ναι μεν είναι δύσκολο το παιχνίδι, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα και αυτό θα φανεί. Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο για να μας στηρίζει” μας λέει ο νέος προπονητής του “Ηράκλειο” Γιάννης Βισκαδουράκης.