Επιτέλους λευκός καπνός για την ΚΕΔ και κατά συνέπεια για την έναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων. Λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ ανακοινώθηκε από την ΠΔΕ της ΕΠΟ ότι προεδρεύων της πολύπαθης Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας μετά από ομόφωνη απόφαση, θα είναι ο 39χρονος Σταύρος Τριτσώνης. Ο νέος αρχιδιαιτητής θα έχει ως μέλος στην Επιτροπή και δεξί του χέρι ουσιαστικά τον ηρακλειώτη Μιχάλη Κουκουλάκη, ενώ σήμερα θα γίνουν γνωστά τα υπόλοιπα δύο ή και τρία μέλη καθώς, όπως όλα δείχνουν, πάμε σε μια τέτραμελή ή πενταμελή νέα ΚΕΔ.

Εχοντας πλέον ΚΕΔ, έχουμε και πρωταθλήματα. Από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου λοιπόν άρεται η αναστολή των διοργανώσεων κι έτσι την Τετάρτη 23 του μήνα θα γίνει κανονικά το εξ αναβολής παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό για τη Σούπερ Λίγκα. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα επαναρχίσει το κορυφαίο ελληνικό πρωτάθλημα με τη 12η αγωνιστική ενώ το ίδιο διήμερο θα γίνει η επανέναρξη τόσο της Β’ όσο και της Γ’ ΕΘνικής. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 του κανονισμού διαιτησίας, ένα από τα... προσόντα των μελών της ΚΕΔ είναι «να έχουν ασκήσει καθήκοντα παρατηρητή διαιτησίας για ένα τουλάχιστο, έτος στην 1η κατηγορία», να είναι δηλαδή ένα χρόνο παρατηρητής διαιτησίας στην Super League. Κριτήριο που δεν πληροί ο Σταύρος Τριτσώνης, ο οποίος είναι στον πίνακα παρατηρητών της Β’ Εθνικής. Προφανώς όμως, το εμπόδιο αυτό κατάφερε να το ξεπεράσει η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ. «Ο κ. Σταύρος Τριτσώνης διορίστηκε Προεδρεύων της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα εκτελεί χρέη Προέδρου της έως της οριστικής συγκρότησης της σύνθεσης Κ.Ε.Δ. Μέλος της Κ.Ε.Δ. διορίστηκε ο κ. Μιχάλης Κουκουλάκης. Αύριο (σ.σ. σήμερα), 18 Νοεμβρίου , κατόπιν των εισηγήσεων του κ. Στ. Τριτσώνη, θα ανακοινωθούν και τα λοιπά μέλη και οι συνεργάτες της νέας Κ.Ε.Δ., και η ΠΔΕ θα προχωρήσει στην αντίστοιχη έγκριση του διορισμού τους. Ο Προεδρεύων τη νέα Κ.Ε.Δ. δεν αποτελεί μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα στελέχωσης της Κ.Ε.Δ., περιλαμβανομένων και των παραπάνω διορισμών, ρυθμίζονται από τη FIFA και αποκλειστικός αρμόδιος γι' αυτά είναι ο κ. Κ. Κουτσοκούμνης”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΔΕ της ΕΠΟ και προσθέτει: “Από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 επαναρχίζουν όλες οι εθνικές διοργανώσεις, που είχαν διακοπεί με απόφαση της ΠΔΕ, μετά την πυρκαγιά στην οικία του κ. Γ.Μπίκα”. Με άλλες αποφάσεις της ΕΠΟ, επικυρώθηκαν, κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης από την FIFA/UEFA, οι νέες διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του υφιστάμενου κανονισμού διαιτησίας της Ομοσπονδίας.

Τέλος η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θα συγκληθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2016, στο αμφιθέατρο της Ε.Ο.Ε.