Του Γιάννη Ζωράκη

Πράξη έγινε η δωρεάν μεταφορά ευπαθών οικονομικά φοιτητών από το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, μέσα από σύμβαση που υπογράφτηκε με την Περιφέρεια Κρήτης. Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, Καλλέργος Βουλγαράκης, είχε προαναγγείλει από την έναρξη κιόλας της ακαδημαϊκής περιόδου με δηλώσεις του στην «Π» την προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι συγκεκριμένοι φοιτητές, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ζητήματα.

Τη σύμβαση για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών συνυπέγραψαν ο κ. Βουλγαράκης και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Οι φοιτητές που εντάσσονται στην κατηγορία των ευπαθών οικονομικά θα μπορούν να μετακινούνται δωρεάν με τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ, αφού πρώτα προμηθευτούν μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Συνολικά οι φοιτητές που δικαιούνται τη δωρεάν μεταφορά είναι 97, από τους οποίους οι 73 είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και οι υπόλοιποι 24 του ΤΕΙ. Σε σχέση με το κόστος κάλυψης των εξόδων, το 50% θα καλυφθεί από τα ΚΤΕΛ Κρήτης, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από το Κοινωνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης.

Η συγκεκριμένη κοινωνική δράση υλοποιείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας με την επίβλεψη του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρου Βαμβακά, στο πλαίσιο των «υπερτοπικών» δράσεων του Κοινωνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Κρήτης, που σχεδίασε και ολοκλήρωσε τη δράση για τη δωρεάν μετακίνηση απόρων φοιτητών που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα για την δωρεάν μεταφορά των ευπαθών οικονομικά φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης είχαν συνυπογράψει σχετικά συμφωνητικά ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τους εκπροσώπους των ΑΕΙ και ΤΕΙ του νησιού και τις διοικήσεις-εκπροσώπων και των άλλων ΚΤΕΛ του νησιού.