Απολύτως κατάλληλο για να φιλοξενεί τους μαθητές του είναι το κτίριο του Νηπιαγωγείου Επισκοπής, απαντούν οι φορείς της περιοχής σε επιστολή διαμαρτυρίας των τοπικών φορέων Σγουροκεφαλίου για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραμείνει το Νηπιαγωγείο Επισκοπής στην Επισκοπή. Με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, το Τοπικό Συμβούλιο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Κίνηση Πολιτών Επισκοπής αναφέρουν πως στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του νηπιαγωγείου από τον αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου δε διαπιστώθηκαν ύπαρξη υγρασίας, πεσμένοι σοβάδες ή άλλα προβλήματα ικανά να κλονίσουν την υγεία των νηπίων.

Με φωτογραφίες αποδεικνύουν «την ύπαρξη του κτιρίου, δύο μεγάλων αιθουσών 50τ.μ. και 75τ.μ.,με πληθώρα ανοιγμάτων για άπλετο φως, με βοηθητικούς χώρους 30τ.μ., κουζίνα, εσωτερικές τουαλέτες, βιβλιοθήκη και πολύ ευρύχωρο αύλειο χώρο μέσα στο πράσινο. Στις ίδιες φωτογραφίες μπορεί να διαπιστωθεί και η ανυπαρξία υγρασίας και πεσμένων σοβάδων. Παρόλα αυτά, έχουμε ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου προκειμένου να προχωρήσουμε τόσο σε έργα συντήρησης, όσο και σε παρεμβάσεις για περαιτέρω βελτίωση του χώρου και ακόμη ανετότερη διαβίωση των νηπίων».

Αναφέρουν ακόμα πως σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας, κανένα τμήμα δεν είναι υπεράριθμο. «Όσο για την αίθουσα πληροφορικής, υπάρχει από το 2004 με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη συνεπικουρία του, ενώ υπάρχει επιπλέον σχολική αίθουσα η οποία μπορεί να στεγάσει το τμήμα ένταξης, αρκεί να αποφασίσουν ο διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να την αδειάσουν από τα σκουπίδια και τα άχρηστα αντικείμενα τα οποία έχουν σωρευτεί σ' αυτήν άνευ λόγου, δεδομένου ότι το σχολείο διαθέτει δύο αποθήκες και μπορεί να εξασφαλιστεί και τρίτη, αν εκμεταλλευτούν ένα μέρος του πολύ μεγάλου χώρου όπου βρίσκεται ο λέβητας. Σχετικά με τον ισχυρισμό της ύπαρξης αιθουσών που χωρίζονται με νοβοπάν, αναφέρουμε ότι πρόκειται για βαριές ξύλινες πόρτες που υπάρχουν από δομήσεως του κτιρίου, με σκοπό να εξυπηρετούν το.σχολείο σε περιπτώσεις εκδηλώσεων, προσφέροντας έναν ενιαίο χώρο ικανό να φιλοξενήσει μαθητές και προσκεκλημένους. Παρόλα αυτά, και για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του σχολείου, έχουμε ζητήσει τη συνδρομή του Δήμου προκειμένου να αφαιρέσουμε τις ξύλινες πόρτες και να χωρίσουμε τις δύο αίθουσες με τοίχο με την απαραίτητη ηχομόνωση» αναφέρουν.