Της Κατερίνας Μυλωνά

Με ραντεβού, που μπορεί να κλειστεί και δέκα μέρες αργότερα, εξυπηρετείται, πλέον, ο κόσμος στο Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης ΟΑΕΔ Ν. Αλικαρνασσού. Την λύση αυτή αποφάσισαν οι άνθρωποι του ΟΑΕΔ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες άνεργοι που προσέρχονται στα γραφεία του Οργανισμού αυτή την περίοδο.

Το μέτρο είχε εφαρμοστεί ήδη δύο περίπου ημέρες πριν το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Ν. Αλικαρνασσό, όταν αγανακτισμένοι πολίτες ξέσπασαν την οργή τους σε υπάλληλο του ΟΑΕΔ, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ελάχιστοι υπάλληλοι της Ν. Αλικαρνασσού αδυνατούν να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο που προσέρχεται καθημερινά στα γραφεία τους.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κρήτης, κ. Κωνσταντίνος Μπέζος, αναφέρει στην «Π» πως η λύση με τα ραντεβού εφαρμόζεται και σε άλλα γραφεία στην Κρήτη, όπως σε Άγιο Νικόλαο, Χανιά, Ρέθυμνο.

Σημειώνεται πως ο κόσμος πηγαίνει κανονικά στον ΟΑΕΔ και εφόσον έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των ατόμων που η προϊσταμένη του κέντρου εκτιμά ότι μπορεί να εξυπηρετηθεί την ίδια μέρα, στους υπόλοιπους δίνεται ένα χαρτί με συγκεκριμένη ημερομηνία, στην οποία θα πρέπει να επισκεφτούν ξανά τον ΟΑΕΔ. Η ημερομηνία αυτή είναι από μία βδομάδα ως και δέκα μέρες αργότερα. Όμως, ο πολίτης γνωρίζει ότι εκείνη τη μέρα θα εξυπηρετηθεί χωρίς πρόβλημα, σπρώξιμο, φωνές και επεισόδια.

Ο κ. Μπέζος ξεκαθαρίζει πως δεν επηρεάζεται η ημερομηνία που θα ξεκινήσει να τους καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας, καθώς η μέρα που μετράει είναι εκείνη της απόλυσης.

«Σε καμία περίπτωση δε θα χάσουν τις παροχές που δικαιούνται. Το ραντεβού δίνεται για λόγους οργάνωσης και συντονισμού», τονίζει.

Ο κ. Μπέζος αναφέρει πως, σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία, την τρέχουσα περίοδο από τη Ν. Αλικαρνασσό αναμένεται να εξυπηρετηθούν 8.500 άτομα ενώ από το Ηράκλειο περισσότερα από 10.000!

Μπορεί μέσα σε μία μέρα, να περάσουν την πόρτα του ΟΑΕΔ ως και 800 άτομα, που είναι λογικό ότι κάποια δε θα προλάβουν να εξυπηρετηθούν και μπορεί να περιμένουν άδικα ως το μεσημέρι που κλείνει ο Οργανισμός.

Σημειώνεται πως στο γραφείο του ΟΑΕΔ στην Κνωσού δε δίνονται χαρτάκια με ραντεβού.