Ανάσα… ζωής για τα ιστορικά κτίρια στην παλιά Ακαδημία του Ηρακλείου δίνει ο Δήμος!

Την ερχόμενη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου πρόκειται να εγκρίνει τη σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη για να ανατεθεί η μελέτη ελέγχου της φέρουσας ικανότητας και ενίσχυσης του παραδοσιακού κτιρίου που σήμερα φιλοξενεί παιδιά από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το 2ο νηπιαγωγείο και τα 53ο& 54ο Δημοτικά Σχολεία.

Πρόκειται για μια επιφάνεια 2580 τετραγωνικών μέτρων και η σχετική δαπάνη που θα γίνει από ίδιους πόρους του δήμου Ηρακλείου θα ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ(180.000 ευρώ + ΦΠΑ).

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα γίνει μια πλήρης ενδοσκόπηση του κτιρίου, στατική και γεωτεχνική, προκειμένου να δουν σε όλες τις λεπτομέρειες ποιες ζημιές έχουν γίνει σε βάθος 80 χρόνων και κυρίως τι απαιτείται ώστε το κτήριο να ξαναγίνει ένα οίκημα- κόσμημα για γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς!

Έργο ζωής για τους γονείς, τα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα των τεσσσάρων σχολείων περίμεναν την ανάθεση της στατικής μελέτης του οικήματος από την εποχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και σήμερα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.