Με τρεις αγωνιστικές τιμωρήθηκε από την ΕΚΑΣΚ ο μπασκετμπολίστας του ΟΦΗ Σόλων-Χρυσοβαλάντης Βλαχάκης για ανάρμοστη συμπεριφορά σε διαιτητές στον αγώνα εφήβων ΟΦΗ-Εργοτέλης που έληξε 50-87. Κι ενώ η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων ήταν εμφανής, υπήρξαν δύο αποβολές για τον ΟΦΗ (ο προπονητής Μάνος Καρλάφτης για διαμαρτυρία δέχτηκε 2 τεχνικές ποινές και ο αθλητής Βλαχάκης αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ ενώ είχε δεχτεί αρχικά τεχνική ποινή και του κρατήθηκε το δελτίο για εξύβριση διαιτητή).
Στο φύλλο αγώνος αναφέρεται ότι ο πατέρας του αθλητή προσπάθησε να χτυπήσει τον α’ διαιτητή! Αν δεν υπήρχε αυτή η μεγάλη διαφορά στο σκορ, τι θα γινόταν;
Eπιτυχία σημείωσε το 5ο Παγκρήτιο σεμινάριο κριτών μπάσκετ που έγινε σε Ηράκλειο και Χανιά. Το Δ.Σ. το ΣΥΔΚΑΚ σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή του και ιδιαίτερα τους αντιδημάρχους Ηρακλείου και Χανίων κ. Βαρδαβά και Κουκλάκη αντίστοιχα, τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ κ. Μαρκάκη, τους ομιλητές κ. Μερίκα και κ. Αναστασόπουλο, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα του ΣΚΚΑ και όλα τα μέλη του συνδέσμου “που με την παρουσία τους δίνουν ώθηση στην προσπάθεια που γίνεται για συνεχή επιμόρφωση, με σκοπό πάντα την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης”, καταλήγει η ανακοίνωση του συνδέσμου.

