Οι Ν. Εργοτέλη και η Ομόνοια προκρίθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στους “16” του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, αποκλείοντας χθες τη Χερσόνησο με 5-3 στην παράταση και τον Ραύκο με 4-1 αντίστοιχα. Από τα δύο αποτέλεσματα φυσικά έκπληξη συνιστά αυτό του Μαρτινέγκο λόγω της διαφοράς κατηγορίας των δύο αντιπάλων.

Οι “κιτρινόμαυροι” απέδειξαν ότι δίκαια θεωρούνται φαβορί για την άνοδο στην Α1, υποχρεώνοντας την Χερσόνησο σε οδυνηρό αποκλεισμό.

Το ματς στο Μαρτινέγκο ήταν συναρπαστικό, με συνολικά 8 γκολ στα 120 λεπτά της διάρκειάς του. Οι Νέοι αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Κατσούρι (17’) και Κουτσογιαννάκη (19’). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Χαλκιαδάκη στο 23’ και στο δεύτερο ημίχρονο ολοκλήρωσαν την ανατροπή (3-2) με τα γκολ του Καλομοίρη (56’) και του Νύκταρη (75’).

Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και κατόρθωσαν στο 88’ να ισοφαρίσουν σε 3-3 με τον Λούσι, στέλνοντας έτσι το παιχνίδι στην παράταση όπου είχαν περισσότερες δυνάμεις. Έτσι στο 93΄ ξανά ο Λούσι και στο 108΄ο Κουτσογιαννάκης διαμόρφωσαν το τελικό 5-3.

Να σημειωθεί ότι ο διαιτητής Ζαχαριουδάκης απέβαλε στο 100΄ τον Διγενή με 2η κίτρινη κάρτα.

Ν. ΕΡΓΟΤΕΛΗ: Σαμόλης, Ψαράκης, Κουτεντάκης, Δουλγεράκης (80′ Γιαπετζάκης), Ρενάτο, Σταυρακάκης, Λούσι, Ψαλιδάκης, Κουτσογιαννάκης, Κατσούρι (81′ Καλαϊτζάκης), Σεραφειμίδης (53′ Σαϊτάκης).

ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ: Χρήστου, Διγενής, Δαλαβούρας (51′ λ.τ. Καλομοίρης), Καλεμάκης, Χαλκιαδάκης (41′ λ.τ. Μαυροντίεφ), Καπετανάκης, Σαβελίδης, Σκιούτι (30′ Καραγκιόζι), Χιλά, Μπινιχάκης, Νύκταρης.

Εύκολα η Ομόνοια

Στο πρωτάθλημα της Α2 μπορεί να μην τα πηγαίνει φέτος καλά, αλλά στο Κύπελλο διαπρέπει. Ο λόγος για την Ομόνοια που συνέτριψε με 4-1 τον Ραύκο και πέρασε στους “16”.

Οι γηπεδούχοι έβαλαν πολύ γερά θεμέλια πρόκρισης με τα τρία γκολ που σημείωσαν στο πρώτο ημίωρο. Πριν ανοίξουν ωστόσο το σκορ, χρειάστηκαν την επέμβαση του Καλομοίρη στην εκτέλεση πέναλτι του Βατσινά στο 16’. Στο 22’ έγινε το 1-0 από τον Γαλανό, στο 25’ ο Σταματάκης έστειλε κατά λάθος τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (2-0) και στο 32’ ο Στεφανάκης “έγραψε” το 3-0. Η ομάδα του Αγ. Μύρωνα μείωσε σε 3-1 με τον Βατσινά στο 35’ αλλά δεν κατάφερε τίποτα περισσότερο.

Μάλιστα στην επανάληψη δέχθηκε και τέταρτο τέρμα από τον Γεωργαλή (64’) ο οποίος αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Στεφανάκης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σφακιανάκης.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Καλομοίρης, Καραδάκης, Παπαδογιωργάκης, Αλεξόπουλος, Γκουζιώτης, Γαλανός (73′ Διαλυνάς), Σταφυλάκης (62′ Χατζηνικολάου), Γεωργαλής, Κυριακάκης (80′ Δρακούλης), Στεφανάκης, Ξημέρης.

ΡΑΥΚΟΣ: Βασιλάκης, Καραξής (28′ Γιαννακόπουλος), Παπαντωνάκης, Φρυσούλης, Βρέντζος, Σταματάκης, Μαυράκης (56′ Γιαννακάκης), Πεπελάσι, Νταντουτάκης (51′ Ψωμάς), Βατσινάς, Λουλάκης.

Η δεύτερη φάση του θεσμού θα ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου με τις συναντήσεις ΟΦΗ ’94- Ρωμανός, Δίας – Ερ. ΟΦΗ, Μοχός – ΠΑΟΚ, Δαίδαλος – ΑΟΤ, Πόρος – Ανθεστίων.