Τον παλαίμαχο της αυτοδιοίκησης Φαίδωνα Βαρδαβά αποχαιρέτησε χθες το Ηράκλειο σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Παρά την καταιγιστική βροχή, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία ήταν ασφυκτικά γεμάτη από βουλευτές, δημάρχους, παλιούς και νέους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και εκατοντάδες πολίτες που είπαν χθες το τελευταίο “αντίο” στον εκλιπόντα.

Με τα πιο θερμά λόγια ο δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός μίλησε για τη σημαντική προσφορά του μακροβιότερου δημοτικού συμβούλου στην εξέλιξη του Δήμου Ηρακλείου, τον οποίο, όπως είπε, υπηρέτησε από όλες τις κρίσιμες θέσεις ευθύνης.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρ. Πασπάτης ανακοίνωσε ψήφισμα του Σώματος το οποίο αποφάσισε να δοθεί το όνομα του Φαίδωνα Βαρδαβά σε ένα δρόμο της πόλης.

Δεκάδες ήταν τα συλληπητήρια μηνύματα που εκδόθηκαν με αφορμή το θάνατο του Φαίδωνα Βαρδαβά, ο οποίος ταύτισε τη ζωή του με το Δήμο Ηρακλείου προσφέροντας σημαντικό έργο από όλες τις θέσεις και τα αξιώματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ εξήρε την εργατικότητα και την συνεισφορά του στο τιμόνι της δημοτικής επιχείρισης της οποίας διατέλεσε πρόεδρος και εργάστηκε μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες άοκνα, για να αποκτήσει η πόλη μας σύγχρονο υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο.

Όπως είναι γνωστό, ο Φαίδωνας Βαρδαβάς υπηρέτησε με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης το Δήμο Ηρακλείου από το 1974 μέχρι το 2006, για 32 ολόκληρα χρόνια, γεγονός που τον κατατάσσει στον μακροβιότερο δημοτικό σύμβουλο της πόλης. Τις τέσσερις πρώτες τετραετίες της θητείας του στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Φαίδωνας Βαρδαβάς εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, και παρέμεινε μάχιμος μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2006 που αποχώρησε οικειοθελώς από το Δήμο Ηρακλείου, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο γιο του Κώστα ο οποίος εκλέγεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.