Αλλάζουν τα δεδομένα στη δίκη Γιακουμάκη με τον εισαγγελέα Ιωαννίνων να διατάζει πλέον έρευνα για το θάνατο του 20χρονου, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της δολοφονίας από πρόθεση.

Ειδικότερα, με εκατέρωθεν αιχμές μεταξύ της υπεράσπισης των κατηγορουμένων της Γαλακτομικής Σχολής και των ιδιωτικών ερευνητών συνεχίστηκε η τελευταία συνεδρίαση εντός και εκτός του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων η δίκη (που συνεχίζεται τη Δευτέρα) για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, εκτίμησε πως το θέμα, μετά την εξαφάνιση και το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη, διογκώθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή, Γιώργο Τσούκαλη και τη δημοσιογράφο, Αγγελική Νικολούλη.

Το επιχείρημά του αυτό, κατά τη ακροαματική διαδικασία, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των ερευνητών, με τον Φώντα Βρόσγο να δηλώνει στην ΕΡΤότι πρόκειται για αθλιότητες και συκοφαντίες και να δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε δόθηκε κατεύθυνση στον μάρτυρα Νίκο Δάβρη, ούτε βοηθήθηκε οικονομικά από τον κ. Τσούκαλη.

Αιχμές κατά του σκεπτικού του κ. Κούγια, άφησε και ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Την ίδια ώρα, πάντως, η υπόθεση προσλαμβάνει νέες διαστάσεις, καθώς μετά την ανάγνωση του εγγράφου της προέδρου του Δικαστηρίου, η Εισαγγελία Ιωαννίνων, διέταξε έρευνα για το θάνατο του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο, που τον Μάρτιο του 2015 βρέθηκε νεκρός σε παραλίμνια περιοχή της πόλης.

Η Εισαγγελία ζητά να διερευνηθεί το ενδεχόμενο του αδικήματος της ανθρωποκτονίας από πρόθεση καθώς και να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Στη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν τρεις μάρτυρες: Ο Αριστομένης Χαβαριώτης, ο οποίος ανέφερε ότι είχε ακούσει ότι οι Κρητικοί έκαναν καψώνια στο Βαγγέλη, ο Γρηγόρης Γλινέλης, ο οποίος σημείωσε ότι άκουσε στη Σχολή πως η ομάδα των Κρητικών ασκούσε bullying εναντίον του 20χρονου και, τέλος, η Μαρία Μπάγια, ως επαγγελματίας συνεργαζόμενη με τη Γαλακτοκομική Σχολή (σίτιση – φύλαξη- καθαριότητα), η οποία όπως κατέθεσε πριν από την εξαφάνιση του 20χρονου, είχε κληθεί από τον πρώην διευθυντή και είχε ενημερωθεί ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Γιακουμάκη. Υποστήριξε επίσης ότι κ Μάτζαρης ενδιαφερόταν για όλα και ότι η συνεργασία της με τη διοίκηση ήταν πολύ καλή.