Δεν έχουν τέλος οι κλοπές σε όλη την Κρήτη, όπου οι δράστες αφαιρούν από χρήματα και κοσμήματα μέχρι μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου. Οι αστυνομικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά από τα απανωτά περιστατικά που καταγράφονται σε όλο το νησί και παρά τις εξιχνιάσεις κάποιων περιπτώσεων, λένε ότι το κακό έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ήδη χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου Ηρακλειώτη, ο οποίος κατηγορείται ότι μεταξύ των μηνών Μαΐου και Ιουνίου είχε διαπράξει οχτώ διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσε από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεόραση, φωτογραφική μηχανή, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές), η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Και στην περιοχή όμως της Χερσονήσου η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ενός 30χρονου για κλοπές στο Αβδού.

Ο 30χρονος δράστης έκλεψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, από το σπίτι ενός 80χρονου μια τηλεόραση, 50 κιλά λάδι και άλλα αντικείμενα.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι τον Φεβρουάριο του 2016 ο 30χρονος είχε διαπράξει επιπλέον δύο κλοπές σε αποθηκευτικούς χώρους σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους συνολικά 420 κιλά ελαιόλαδο και διάφορα εργαλεία (ξυλοκοπτικά μηχανήματα). Στη Χερσόνησο συνελήφθη όμως και μια 45χρονη από την Αλβανία, η οποία κατηγορείται ότι έκλεψε από μια συμπατριώτισσά της την κάρτα ανάληψή της και καταφερε να “σηκώσει” 1680 ευρώ τμηματικά.

Στο Ρέθυμνο η τοπική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δυο νεαρών ηλικίας 22 και 23 ετών για ζωοκλοπή. Σε ελέγχους που γίνονταν εντοπίστηκε ο 22χρονος να κινείται με ένα αγροτικό όχημα που του ανήκει. Στην καρότσα του φορτηγού αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε πρόβατα τα οποία είχαν κλαπεί από χωριό του δήμου Αμαρίου και ανήκουν σε έναν 61χρονο. Σε έρευνα στο ποιμνιοστάσιο των δύο νεαρών διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής και συνελήφθησαν.