Εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επετείο της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις και χωριά της Κρήτης.

Γάζι

Ανοικτή πρόσκληση απευθύνει η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Γάζι, όπου όλα είναι έτοιμα για την παρέλαση των μαθητών των παιδικών σταθμών, των δημοτικών σχολείων, του γυμνασίου και του λυκείου Γαζίου, καθώς και των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Μαλεβιζίου.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, με αφετηρία τη συμβολή της λ. Ελ. Βενιζέλου με την οδό Καμαριώτη και τερματισμό στον Ι.Ν. του Άγιου Νικόλαου, στη δυτική έξοδο του Γαζίου.

Η συγκέντρωση των τμημάτων που θα παρελάσουν θα γίνει στην ανατολική πλευρά του Γαζίου στις 10:30, επί της λ. Ελ. Βενιζέλου (στο ύψος του σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης), γι’ αυτό και θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας στην κεντρική λεωφόρο από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, μέχρι τις 13:00 περίπου το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2015

10:30: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Τσαλικάκι από μαθητές των σχολικών μονάδων, των δ/νσεων εκπαίδευσης, της Τοπικής Κοινότητας και της δημοτικής αρχής.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2015

08:00: Επίσημη Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου στο Γάζι.

12:00: Παρέλαση μαθητικών τμημάτων, συλλόγων και φορέων επί της Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι.

Βιάνος

Την Παρασκευή,ανήμερα της γιορτής, στις 11 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Άνω Βιάννο .

Στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή στο Ηρώο Πεσόντων στην Άνω Βιάννο που περιλαμβάνει:

 Επιμνημόσυνη δέηση

 Χαιρετισμό από τον δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη

 Ομιλία από τον δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Άνω Βιάννου κ. Εμμανουήλ Φουκαράκη

 Κατάθεση στεφάνων

 Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών

 Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις θας κλείσουν στις 12:15 μ.μ. με παρέλαση στην κεντρική οδό Άνω Βιάννου από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Άνω Βιάννου, Δημοτικού Σχολείου Άνω Βιάννου, Γυμνασίου και Λυκείου Βιάννου.

Στις Τοπικές Κοινότητες θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις και ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί από τους προέδρους των συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων.