Την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων της Λότζια και της Ανδρόγεω και του 32ου Νηπιαγωγείου αποφασίζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση της οικονομικής επιτροπής που αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απευθείας ανάθεση της σχετικής μελέτης.

Όπως είναι γνωστό, τόσο το δημοτικό κτίριο της Ανδρόγεω όσο και η Λότζια βρίσκονται σε μια κατάσταση απαράδεκτη σε σχέση με τη συντήρησή τους και τις συνθήκες λειτουργίας τους. Παρά το γεγονός ότι και τα δύο είναι κτίρια τα οποία στεγάζουν δεκάδες δημοτικές υπηρεσίες, τα προηγούμενα χρόνια δεν συντηρήθηκαν όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα σήμερα να εμφανίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και αναφορικά με τη ενεργειακή απόδοσή τους.

Ειδικά στο κτίριο της Ανδρόγεω οι συνθήκες λειτουργίας των υπηρεσιών μέσα σε αυτό το χώρο είναι πραγματικά απαράδεκτες καθώς υπάρχουν δεκάδες προβλήματα στα οποία προστίθεται και ο ανύπαρκτος κλιματισμός, που δημιουργεί συνθήκες θερμοκηπίου τους καλοκαιρινούς μήνες και κατάψυξης τους χειμερινούς μήνες στα γραφεία των δημοτικών υπηρεσιών.