Πικραμένοι βγήκαν από την μονομαχία με τον Δούκα οι μαχητές του “Ηράκλειο” αφού γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στα “Δύο Αοράκια” μετά από τις 10 Απριλίου όταν κι έχασαν για την Βʼ τότε Εθνική από τον Εργοτέλη.

Μετά, λοιπόν, από 4 εντός έδρας παιχνίδια (φέτος), το “Ηράκλειο” ηττήθηκε 86-75 από τον έμπειρο Δούκα αλλά οι 11 πόντοι της διαφοράς μάλλον πλασματικοί είναι.

Και αυτό διότι επί 35ʼ το “Ηράκλειο” είχε καταθέσει την ψυχή του για τη νίκη αλλά λύγισε στο τέλος. Πόντο- πόντο κύλησε το ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και στο 32ʼ οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 65-63.

Ο εμπειρος Παπαμακάριος απάντησε άμεσα από τα 6.75 μ. και έκτοτε το “Ηράκλειο” μείωνε στον πόντο και οι φιλοξενούμενοι απαντούσαν άμεσα. Με το σκορ 71-72 στο 35ʼ ήρθε η χαριστική βολή με τα τρίποντα των Κανονίδη και Κυρίτση που συνοδεύτηκαν από συνολικό σερί 10-0 (71-82) του Δούκα στο 37ʼ. Από εκεί και μετά οι “κυανόλευκοι” δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και έχασαν.

Παρά την ήττα ο Βασίλης Ράλλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση της ομάδας του: “Παίξαμε απέναντι στην πληρέστερη ομάδα της κατηγορίας και κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες στα τελευταία λεπτά αλλά αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι αγωνιστήκαμε σαν ομάδα. Αν συνεχίσουμε έτσι θα πετύχουμε εύκολα τον στόχο της παραμονής”. Από την πλευρά του ο προπονητής του Δούκα Σάββας Συμεωνίδης απένειμε τα εύσημα στον αντίπαλο της ομάδας του: «Είχαμε δει κάποιες μέτριες εμφανίσεις του «Ηράκλειο» και δεν περιμέναμε απέναντί μας να κάνει τέτοια καταπληκτική εμφάνιση. Σίγουρα εμείς έχουμε πιο πολλές λύσεις και αυτό μέτρησε στο τέλος. Συνεχίζουμε με βασικό στόχο να μπούμε στα πλέι οφ».

Τη διοίκηση του «Ηράκλειο» καθώς και τον κομισάριο της αναμέτρησης Γιώργο Μπορμπαντωνάκη, ευχαρίστησε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δούκα και υποσχέθηκε να ανταποδώσει τη φιλοξενία στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου.

Τα 10λεπτα: 20-19, 39-44, 59-63, 75-86.