Τα προβλήματα λύγισαν τον ΠΟΑ στην Ρόδο με συνέπεια να γνωρίσει την πρώτη του εκτός έδρας ήττα και την δεύτερη στο πρωτάθλημα από τα «ελάφια» με 2-1.

Οι πράσινοι δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις πολλές και βασικές απουσίες των Τριανταφύλλου, Πετράκη, Φραγκιαδάκη, Αμπνουραχμάνι και παρότι το πάλεψαν σθεναρά, έφυγαν χωρίς βαθμό από το “σμαραγδένιο” νησί.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τον ΠΟΑ και μόλις στο 10` στη πρώτη τους φάση στην εστία του Γιαγκιόζη κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Αμανατίδη.

Ο ΠΟΑ «απάντησε» άμεσα, μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα(14`) με τον Ρουμπάκη ο οποίος πέρασε τον Καντιμοίρη και με σουτ ισοφάρισε για τους Ατσαλενιώτες. Μετά το ημίωρο η Ρόδος συνήλθε και ξαναπήρε τα ηνία αλλά και το προβάδισμα σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ευγενικό να σκοράρει μετά την απόκρουση του Γιαγκιόζη σε φάουλ του Χατζηλιόντα.

Στην επανάληψη, η Ρόδος απείλησε πρώτη φορά στο 65′ με τον Κουρούπη αλλά ο Γιαγκιόζης απέκρουσε και στη συνέχεια ο ΠΟΑ είχε την εδαφική υπεροχή χωρίς όμως να δημιουργήσει ευκαιρίες, κάτι που έκαναν στο 70 οι γηπεδούχοι με τον Ανδρίκο η κεφαλιά του οποίου κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΟΑ βγήκε από το καβούκι του , πίεσε τον αντίπαλο όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ πέρα από ένα φάουλ του Μπουτσάκη στο 79` το οποίο κατέληξε άουτ.

Ο ΠΟΑ προσπάθησε να σταθεί όσο καλύτερα μπορούσε αλλά επηρεάστηκε εμφανώς από τις πολλές και σημαντικές του απουσίες απέναντι σε μια ομάδα που εντός έδρας δύσκολα θα χάσει βαθμούς. Διαιτήτευσε ο Γαλάνης (Ανατ. Αττικής)

ΡΟΔΟΣ: Πάππος, Καντιμοίρης, Κουρούπης, Τζιμογιάννης, Ανδρίκος, Τζιβίλογλου, Χατζηλιόντας(46ʼ Στάτης), Κωνσταντίνου(85′ Νικήτας), Ευγενικός, Ατματσίδης, Αμανατίδης(77′ Ιμεραλιλάι)

ΠΟΑ: Γιαγκιόζης, Καρβελάς, Βρεττός, Χαρίτος, Παπαδομιχελάκης, Χατζηανδρέου(56ʼ Γιαννόπουλος), Ρουμπάκης(46ʼ λ.τ. Πετράς), Σταθόγλου, Γενιτσαρίδης, Μπουτσάκης, Σακλαμάκης

Ο Βασίλης Κρασανάκης αναφερόμενος στο παιχνίδι ανέφερε: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι και έγινε δυσκολότερο με τα προβλήματα που προέκυψαν. Παρότι δεχτήκαμε γκολ, αντιδράσαμε και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, όμως στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου δεχτήκαμε ένα ακόμα γκολ σε κακό σημείο.

Προσπαθήσαμε αρκετά, συνεχίζουμε τη προσπάθειά μας και θα πάρουμε στη συνέχεια τους βαθμούς που χάσαμε. Δυστυχώς είχαμε ατυχίες μέσα στην εβδομάδα αλλά και τρεις ατυχίες μέσα στο παιχνίδι που έκαναν δύσκολο το έργο μας».

Από την άλλη, ο προπονητής της Ρόδου Σάββας Ορφανίδης τόνισε: «αντιμετωπίσαμε την καλύτερη μέχρι σήμερα ομάδα. Βάλαμε πολύ σκοπιμότητα στο παιχνίδι μας, γιατί μας ενδιέφερε πάνω από όλα το αποτέλεσμα μια που η βαθμολογική μας θέση δεν μας επέτρεπε απώλειες. Προχωράμε μπροστά και κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλο».

Ορθιος στο Μοσχατο

Όρθιος στάθηκε ο Ερμής Ζ. στο Μοσχάτο αποσπώντας λευκή ισοπαλία από τον Εθνικό. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Ρεθύμνου από την μια διατήρησε το αήττητο και από την άλλη παρέμεινε για μια ακόμα αγωνιστική στην κορυφή (ό,τι κι αν γίνει σήμερα στο Παγκρήτιο).

Ο Ερμής έπαιξε για το αποτέλεσμα και το πήρε χάρις στην πολύ καλή αμυντική του λειτουργία που δεν επέτρεψε στον Εθνικό αν και είχε την κατοχή της μπάλας να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Κόλλια.

Μάλιστα στο 34` ο γκολκίπερ του Ερμή έκανε την απόκρουση του αγώνα σε προσπάθεια του Βλάχου ενώ στο 71` μια κεφαλιά του Παυλάκη κατέληξε άουτ κι αυτά ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Εθνικός.

Διαιτήτευσε ο Κακριδής(Κορινθίας)

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Στασινός, Γερόλυμος, Ματζώρος, Μπεχλιβανίδης, Λεωνιδόπουλος, Κομνηνός(84ʼ Χατζησάββας), Κατίδης, Μάναλης(73ʼ Σουλελές), Παυλάκης, Βλάχος

ΕΡΜΗΣ Ζ: Κόλλιας, Κοζυράκης(87ʼ Ραπτάκης), Πρωτογεράκης, Ανυφαντάκης, Γεωργούλης, Ταβλαδωράκης, Σκουτέλης(74ʼ Σεχολάρι), Φαμπίνιο, Τοπούζης, Προβυδάκης, Πλουσής Β.(79ʼ Πασιαλής).

ΣΟΚ στο τέλος

Στο τέλος ήρθε το σοκ για την ομάδα της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ η οποία γνώρισε την ήττα από τον Αγ. Ιερόθεο με σκορ 1-0. Το γκολ με το οποίο κρίθηκε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 82` με τον Σούφλα να νικάει από κοντά τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Διαιτήτευσε ο Σωτηριά-δης(Λασιθίου).

ΑΕΚΚ ΙΝΚΑ: Γεωργίου, Κομπογεννητάκης, Παληγιώργος, Σάμπα, Γαλανίδης, Ζντράβκοβιτς, Παπαθανασίου(67` Περδικάκης) Ντεκάκης, Δρακάκης(82` Γιακουμάκης), Βεστάκης, Τσίτας.

ΑΓ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ: Κυρίτσης, Μπιρμπίλι, Μανδύλης, Δάρρας, Κωστόπουλος, Γούλας, Πανούσης(69` Γκουτσούλας) Καραμέρης, Σούφλας, Θανόπουλος(90` Κετζετσόγλου) Σαγανάς(87` Διαμαντόπουλος).