- Ασφαλές κηρύχθηκε το αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου αφού στελέχη των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας δεν ανακάλυψαν καμιά ένδειξη πως εκδηλώθηκε χημική πυρκαγιά.Nωρίτερα οι αρχές είχαν προχωρήσει στην εκκένωση του αεροδρομίου έπειτα από συναγερμό για εκδήλωση πυρκαγιάς. Ιατρικό προσωπικό προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε 26 άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

- «Ιστορικών διαστάσεων εγκλήματα» που διαπράττονται στη Συρία και ιδιαίτερα στο Χαλέπι, το οποίο έχει μετατραπεί σε «σφαγείο», κατήγγειλε την Παρασκευή ο Υπατος Αρμοστής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν.

- Την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος χάνει τη Μοσούλη και οι ηγέτες του βρίσκουν κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο (ντύνονται γυναίκες ή ακόμη και ξυρίζονται) για να εγκαταλείψουν την πόλη και να γλυτώσουν τη σύλληψη ή το θάνατο, οι τζιχαντιστές εξαπολύουν επίθεση στην πόλη Κιρκούκ του Ιράκ.

- Κυβερνοεπίθεση δέχθηκε η μεγάλη εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet Dyn στις Ηνωμένες Πολιτείες με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να ανακοινώνει ότι εξετάζονται «όλα τα πιθανά αίτια». Στην έρευνα πρόκειται να συμμετάσχει και το FBI.

- Σε «πυροσβεστικό» ρόλο μεταξύ Άγκυρας-Βαγδάτης επισκέφθηκε την τουρκική πρωτεύουσα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ ανακοινώνοντας μετά το πέρας συνάντησής του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι Τουρκία και Ιράκ κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής που μπορεί να επιτρέψει την ανάληψη κάποιου ρόλου εκ μέρους της Τουρκίας στην επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης.

- Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι συνελήφθη ένας νεαρός μετά τον εντοπισμό ενός «ύποπτου» δέματος στο μετρό του Λονδίνου, στον σταθμό North Greenwich, την Πέμπτη.

- Τα συνδικάτα των αστυνομικών πρόκειται να δεχτεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος αργά το βράδυ της Πέμπτης ενόσω εκατοντάδες από αυτούς συνέχιζαν για τέταρτη νύχτα τις διαδηλώσεις τους στο Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας.