Στο Εφετείο ο Σειραγάκης : Έχοντας “στην πλάτη” καταδίκη 220 χρόνων

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Ξεκινάει σήμερα σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά, η εκδίκαση της πρωτοφανούς στα ελληνικά και ευρωπαϊκά χρονικά υπόθεσης παιδεραστίας με κατηγορούμενο τον 52χρονο πρώην προπονητή του μπάσκετ, Νίκο Σειραγάκη.

Η υπόθεση που «πάγωσε» την κοινωνία του Ρεθύμνου και σόκαρε το πανελλήνιο αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 μετά από πολύμηνες έρευνες των διωκτικών Αρχών. Πρωτόδικα ο Ν. Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 220 ετών κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 25 έτη) καθώς κρίθηκε ένοχος για 33 περιπτώσεις κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και τρεις απόπειρες, ενώ απαλλάχθηκε για 17 περιπτώσεις ανηλίκων.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού που ζήτησε η υπεράσπιση, ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι οι τρεις τακτικοί δικαστές τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του προτέρου έντιμου βίου, με τους τέσσερις ενόρκους να λένε ξεκάθαρα όχι.

Κατά την πολύωρη απολογία του, ο προπονητής επιχείρησε για μία ακόμα φορά να πείσει το δικαστήριο ότι η σωματική επαφή που είχε με τα παιδιά δεν είχε σεξουαλικό χαρακτήρα και ότι ουδέποτε άντλησε ηδονή από αυτές τις συνευρέσεις.