Το Κύπελλο μπορεί να μην αποτελεί αυτοσκοπό για τον Εργοτέλη αλλά τα οφέλη από την πρόκριση στην επόμενη φάση μετά την επικράτηση στα Χανιά είναι αρκετά και εστιάζονται κυρίως στον ψυχολογικό τομέα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Οι “κιτρινόμαυροι” κατάφεραν με ένα σμπάρο να πετύχουν πολλά τρυγόνια με την πρόκριση στα Χανιά. Καταρχάς με το αποτέλεσμα αυτό επανήλθε η ηρεμία στα αποδυτήρια. Όσο και αν το κλίμα παρέμενε καλό, εντούτοις η ήττα από τον Ιωνικό είχε φέρει κάποια αμηχανία στο στρατόπεδο της ομάδας.

Ο Εργοτέλης χρειαζόταν σε αυτή την φάση μια ένεση ηθικού και η πρόκριση είχε αυτό το στοιχείο ενόψει Ιάλυσου. Παράλληλα η επικράτηση του Εργοτέλη επί της ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ ήταν και μια νίκη…για τις «ρεζέρβες» της ομάδας. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου ρίσκαρε αφήνοντας αρκετούς από τους βασικούς εκτός αποστολής αλλά δικαιώθηκε αφού αυτοί που έπαιξαν έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν.

Η ομάδα έδειξε σε αυτό το παιχνίδι νοοτροπία νικητή και αυτό φάνηκε και στην διαδικασία των πέναλτι όπου ευστόχησαν όλοι όσοι εκτέλεσαν.

Το κέρδος λοιπόν ήταν οι μικροί (Βασιλειάδης, Λυδάκης, Μανουσάκης, Μπερουασβίλι, Πολυχρονάκης, Σηφάκης, Βογιατζής) που έδειξαν στον προπονητή τους ότι μπορεί να τους υπολογίζει και για το πρωτάθλημα.

Πλέον ο Εργοτέλης αφήνει στην άκρη το Κύπελλο (θα επανέλθει στις 13 Νοεμβρίου όταν θα υποδεχθεί στο Παγκρήτιο την Κηφισιά) και στρέφει την προσοχή του στον αγώνα με τον Ιάλυσο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα και στον οποίο εκτός απροόπτου θα υπάρξουν επιστροφές, καθώς ο Καλέ έχει αποθεραπευτεί και ο Τσουμάγκας εξέτισε την ποινή των τριών αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί. Ερωτηματικό παραμένει ακόμα το αν μπορέσει ο Λεάλ να επανέλθει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Περισσότερα θα φανούν από σήμερα, οπότε και ουσιαστικά θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Εργοτέλη για τον αγώνα με την ομάδα της Ρόδου. Χθες όσοι αγωνίσθηκαν στο Κύπελλο έκαναν αποθεραπεία, με τους υπόλοιπους να γυμνάζονται κανονικά, σήμερα είναι η μέρα του ρεπό και από αύριο οι παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις για την αναμέτρηση της ερχόμενης Δευτέρας.