
Με διπλό προβληματισμό επέστρεψε η αποστολή του Εργοτέλη από την Αθήνα μετά την (πρώτη) ήττα από τον Ιωνικό στην Νεάπολη.
Κάποτε θα έχανε ο Εργοτέλης αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτό το αποτέλεσμα έχει βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους της ομάδας οι οποίοι ελπίζουν πλέον στην διακοπή για να να υπάρξει ηρεμία και να γίνει ανασύνταξη της ομάδας ενόψει της συνέχειας. Καταρχήν στον Εργοτέλη «βράζουν» με την διαιτησία του αγώνα της Νεάπολης.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση την οποία έβγαλαν μετά το τέλος του αγώνα. Στις τάξεις των κιτρινόμαυρων κάνουν λόγο για οφσάιντ στο δεύτερο γκολ του Ιωνικού αλλά και για μια γενικότερη διάθεση του διαιτητή και των συνεργατών του να «σπρώξουν» την ομάδα της Νεάπολης.
Πέραν της διαιτησίας ωστόσο στον Εργοτέλη είναι έντονα προβληματισμένοι και με την απόδοση της ομάδας η οποία ήταν κατώτερη του αναμενομένου για ένα τέτοιο παιχνίδι. Οι απουσίες των Λεάλ, Καλέ είναι μια δικαιολογία αλλά από την άλλη η γενική εικόνα του Εργοτέλη ήταν από μέτρια έως κακή και δεν είναι τυχαίο ότι στην ανακοίνωση που βγήκε από την διοίκηση τονίζεται ότι ο Ιωνικός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια.
Ο Γιάννης Χατζηνικολάου ξεκίνησε με ένα σχήμα 5-4-1 το οποίο το άλλαξε μετά το γκολ σε 4-3-3 και 4-4-2 αλλά δεν του βγήκε αφού αρκετοί παίκτες βρέθηκαν σε κακή μέρα. Από αυτούς που αγωνίστηκαν μόνο ο Μισέλ, ο Ρουσάκης, ο Στεφανάκος και ο Κοιλιάρας σε ρόλο 10αριού κατάφεραν να επιπλεύσουν. Αντίθετα για μια ακόμα φορά η απογοήτευση ήρθε από τον Πόι ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του αλλά και από τους υπόλοιπους παίκτες από τους οποίους έλειπε το πάθος.
Και μπορεί στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Εργοτέλη να θέλησε να αποφορτίσει το κλίμα λέγοντας ότι «δεν έγινε και κάτι που χάσαμε» αλλά αυτό δεν άρεσε και τόσο πολύ σε κάποιους στον Εργοτέλη θεωρώντας ότι έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν και ουσιαστικά να «καθαρίσουν» από τώρα με τον τίτλο. Το αποτέλεσμα αυτό μπερδεύει τα πράγματα στην κορυφή και βάζει πλέον και τον Ιωνικό γερά στο παιχνίδι. Αυτό που απασχολεί περισσότερο όμως είναι η εικόνα της ομάδας η οποία παρουσιάζει πολλές μεταπτώσεις και γενικά φαίνεται να την χαρακτηρίζει η αστάθεια.
Στον Εργοτέλη θεωρούν καλό σημάδι την διακοπή του πρωταθλήματος. Την επόμενη Κυριακή υπάρχει το κύπελλο όπου οι κιτρινόμαυροι θα κατέβουν κατά πάσα πιθανότητα με τις «ρεζέρβες» αφού σε προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα. Αυτό που θέλουν πλέον στο Μαρτινέγκο είναι να ηρεμήσουν μετά την πρώτη απώλεια και να πάνε στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ιάλυσο με στόχο να παρουσιάσουν βελτίωση στην εικόνα τους και να επιστρέψουν στις νίκες για να βρεθούν ξανά στην κορυφή.

