
Και με την …βούλα πλέον ο Εργοτέλης θα είναι…ένοικος Παγκρητίου για την σεζόν 2016-17.
Η διοίκηση του Ερασιτέχνη ανακοίνωσε χθες την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την εταιρεία «Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ» για τη χρήση του Παγκρητίου Σταδίου αφήνοντας αιχμές για την ΠΑΕ την οποία κατηγορεί για ασυνέπεια που έφερε σκληρούς όρους στην νέα σύμβαση.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εργοτέλη:
“Πρόκειται για μια πολύ «αυστηρή» σύμβαση για τον Εργοτέλη, δικαιολογημένα λόγω της ασυνέπειας της ΠΑΕ τα προηγούμενα χρόνια, η οποία προβλέπει πληρωμή σε μηνιαία βάση, με προκαταβολή για τους δύο πρώτους μήνες, καθώς και άμεση απαγόρευση χρήσης σε περίπτωση καθυστέρησης στην πληρωμή έστω και ενός μηνός. Αναλάβαμε επίσης την υποχρέωση να καλύψουμε την οφειλή του τμήματος μπάσκετ του Συλλόγου, ενώ η σύμβαση φέρει την προσωπική εγγύηση του προέδρου μας, Γιώργου Βρέντζου, κάτι το οποίο δεν νομίζουμε να έχει συμβεί ποτέ άλλοτε σε παρόμοιες συμβάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα”.
Ο Εργοτέλης χαρακτηρίζει την σύμβαση “«σκληρή» αλλά δίκαια “ τονιζοντας ότι “επιτρέπει στην ποδοσφαιρική ομάδα του Εργοτέλη να προπονηθεί και να αγωνιστεί σε ένα στάδιο αντάξιο των στόχων και φιλοδοξιών του, με ένα κόστος ελκυστικό για τα δεδομένα του Παγκρητίου, αν και πολύ υψηλό για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.
Θέλουμε να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ θερμά την «Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ», ειδικότερα τον διευθύνοντα Σύμβουλο Κώστα Βαρδαβά αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Ευχαριστούμε επίσης τον διευθυντή του Παγκρητίου Σταδίου, Δημήτρη Τσιράκο, για την άψογη έως τώρα συνεργασία.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ επίσης στον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, για τη θετική στάση και συμβολή του στην επίτευξη της συμφωνίας. Ο Δήμαρχος απέδειξε για ακόμα μια φορά πως σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών είναι αυστηρός αλλά δίκαιος”.
Καταλήγοντας η ανακοίνωση αναφέρει: “Νιώθουμε την υποχρέωση να απευθύνουμε μια μεγάλη και ειλικρινή συγνώμη στους δημότες του Ηρακλείου για την οικονομική ασυνέπεια της ΠΑΕ Εργοτέλης τα προηγούμενα χρόνια. Ως ΓΣ Εργοτέλης, δηλαδή ως ερασιτεχνικό σωματείο, δεν έχουμε ούτε τη νομική ευθύνη αλλά ούτε την οικονομική δυνατότητα να καλύψουμε τη σημαντική οφειλή της ΠΑΕ Εργοτέλης, δηλαδή της επαγγελματικής ανώνυμης εταιρείας, η οποία βέβαια καλό θα είναι να μη ξεχνάμε ότι έχει καταβάλει σε διάφορους φορείς συνολικά για τη χρήση του Παγκρητίου πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε είναι ότι από εδώ και στο εξής, όποια νομική μορφή κι αν έχουμε, ο Εργοτέλης θα είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του”.
Περιμένει Καλέ
Ολοκληρώνεται η προετοιμασία του Εργοτέλη για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νίκαια, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στον Έλτον Καλέ.
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, ακολούθησε χθες το πρωί το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και αν σήμερα βγάλει το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα, αναμένεται να είναι στην αποστολή της αναμέτρησης. Ακόμα και σε αυτό το ενδεχόμενο πάντως το πιο πιθανό είναι ο επιθετικός του Εργοτέλη να μείνει στον πάγκο και να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα.
Απόντες θα είναι σίγουρα οι Λεάλ, Ζουμπουλάκης, αλλά και ο τιμωρημένος Τσουμάγκας ο οποίος θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές που του έχουν επιβληθεί για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο Ατσαλένιο.

