Με το βλέμμα στο μέλλον, ο ομώνυμος Σύλλογος ΑμΕΑ πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή (10πμ) τον 1ο αγώνα δρόμου «Mellon Run», με αφετηρία το πρώην Δημοτικό Σχολείο της Φανερωμένης έχοντας τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Φαιστού. Μία διοργάνωση που φέρει τη σφραγίδα και την επιμέλεια του Μανώλη Στεφανουδάκη ο οποίος ως γνωστόν είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Μέλλον»: «Κύριος στόχος μας είναι η ενίσχυση του έργου του συλλόγου που έχει 300 μέλη - άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ υλοποιεί πολλά θεραπευτικά προγράμματα.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και το δήμο Φαιστού που μας στηρίζουν. Ήδη καλύψαμε το όριο των 500 συμμετοχών, ωστόσο οι πολίτες μπορούν ακόμα να δηλώσουν συμμετοχή στους αγώνες» τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης αφού συνεχάρη τον Στεφανουδάκη για τις επιδόσεις του, έκανε κάλεσμα στον κόσμο: «Την Κυριακή θα γίνει μια μεγάλη γιορτή για τον αθλητισμό στη Μεσσαρά και καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στους αγώνες». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης: « Είναι μια εκδήλωση με ιδιαίτερη αξία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και διάδοση του μαζικού αθλητισμού. Προσκαλούμε τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος».

Τέλος ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φαιστού Γιάννης Κουκουλάκης τόνισε: «Ως δήμος στηρίζουμε το σημαντικό έργο που παράγει ο Σύλλογος «Το Μέλλον». Ο αθλητισμός στα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελεί ένα πολύτιμο αγαθό ζωής και αυτοί οι αγώνες θα θεσμοθετηθούν στην περιοχή». Το «Mellon Run» περιλαμβάνει τρεις διαδρομές.

Η μεγαλύτερη απόστασης 16 χλμ θα ξεκινήσει από το πρώην Δημοτικό Σχολείο Φανερωμένης, θα συνεχίσει με το γύρο του Φράγματος της Φανερωμένης και θα καταλήξει στην αφετηρία. Η δεύτερη διαδρομή των 6 χλμ, μπορεί να ολοκληρωθεί με τρέξιμο ή ακόμα και με πεζοπορία για εκείνους που προτιμούν να απολαμβάνουν τη φύση ενώ υπάρχει κι ένας αγώνας 1000μ. για μαθητές.