ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ - Περιφερειακοί αγώνες στο Αβδού από την Αερολέσχη

Περιφερειακοί αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή́ του Αβδού́, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου με διοργανώτρια την Αερολέσχη Ηρακλείου.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι ένα από τα θεαματικότερα αθλήματα που κερδίζει όλο και περισσοτέρους φίλους. Στην Κρήτη ξεκίνησε το 1989, οπότε και ιδρύθηκε στην Αερολέσχη Ηρακλείου το αντίστοιχο τμήμα. Σαν άθλημα, χαρακτηρίζεται σχετικά́ «εύκολο». Μια πλαγιά βουνού́ με μικρή́ κλίση, κατάλληλος άνεμος και το αλεξίπτωτο, είναι τα μόνα που χρειάζονται για να βρεθούν οι αγωνιζόμενοι πλάι- πλάι με τους αετούς. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετάξει κανείς, είναι να εκπαιδευτεί πρώτα από́ τους έμπειρους εκπαιδευτές της Αερολέσχης, ακολουθώντας πάντα τους κανόνες ασφάλειας. Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της διοργάνωσης, αύριο (12μ-6μμ) υπάρχει ελεύθερη προπόνηση και θα ακολουθήσουν οι εγγραφές των αθλητών. Το Σάββατο (12.30μμ-6μμ) θα γίνουν οι πρώτες πτήσεις του αγωνιστικού σκέλους με τη 2η αγωνιστική να πραγματοποιείται την Κυριακή (12.30μμ-5μμ). Οι απονομές έχουν προγραμματιστεί για τις 8.30μμ.

Το αγωνιστικό́ πρόγραμμα έχει εγκριθεί από́ την Ελληνική́ Αεραθλητική́ Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ).



ΣΤΙΒΟΣ - Το Σάββατο ο αγιασμός του ΟΦΗ

Toν καθιερωμένο του αγιασμό πραγματοποιεί το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί, στο Εθνικό στάδιο, το τμήμα στίβου του ΟΦΗ.

Οπως συνηθίζεται λίγο πριν τον αγιασμό θα γίνει και η φωτογράφιση του τμήματος για το ημερολόγιο του 2017. Καλεσμένοι είναι όλοι οι αθλητές του τμήματος στίβου του ΟΦΗ και οι γονείς τους, σε μια ημέρα που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρονια για το τμήμα στίβου του συλλόγου.





ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Ούτε ο Α.Ο. Θησέας δεν έλειψε από τα σχολεία του Ηρακλείου στην

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Στο 20ό και 56ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση (φωτό) της ξιφασκίας με μεγάλη επιτυχία στους μικρούς υποψήφιους ξιφομάχους από τον προπονητή Αλέξανδρο Κοντογιάννη και αθλητές. “Αυτή ήταν μόνο η αρχή καθώς θα υπάρξουν πολλές επιδείξεις από τον σύλλογό μας σε σχολεία και σε άλλους φορείς του τόπου μας. Στόχος μας είναι η διάδοση του ολυμπιακού αθλήματος της ξιφασκίας σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.