Επιμέλεια: Αννα Κωνσταντουλάκη

Για την συγκατοίκηση του με την Στρέλλα, την Μίτσι και την Γκρις, τρία υπέροχα πλάσματα μας γράφει ο κομμωτής Άρης Απλαδάς. Οι γάτες του είναι απαιτητικές, ανεξάρτητες και δεν αποχωρίζονται εύκολα το πάπλωμα και την αγκαλιά του... Ο Άρης μάς γράφει την ιστορία τους.

“Λένε πως όσοι προτιμούν τις γάτες είναι συνήθως φιλελεύθεροι και δημιουργικοί. Εγώ ανήκω σ’ αυτήν την κατηγορία, αλλά αν κάποιος ρωτήσει τις γάτες μου για το είδος ανθρώπου που θα επέλεγαν να ζήσουν μαζί του, δεν θα ξέρω τι να σας απαντήσω.

Τις γάτες μου τις απέκτησα μετά από έντονη επιθυμία να συγκατοικήσω με κατοικίδια που διαθέτουν ομορφιά και ανεξάρτητο χαρακτήρα.

Το γεγονός ότι στην αρχαία Αίγυπτο λατρεύονταν ως θεότητες, αν και ο θεοκρατικός Μεσαίωνας τις εκδίωξε λόγω της θορυβώδους ερωτικής φύσης τους, δεν με άφησε αδιάφορο.

Η Στρέλλα πήρε το όνομά της από την ομώνυμη ταινία και η Μίτσι από μια έμπνευση της στιγμής.

Και οι δύο είναι απαιτητικές, ανεξάρτητες και με δικούς τους κώδικες συμπεριφοράς. Νιώθουν αγάπη, φόβο, ικανοποίηση, περιέργεια, ζήλεια και κυριαρχία που εκφράζονται όλα με τη γλώσσα του σώματος. Η κτηνικότητα βέβαια κυριαρχεί στα στοιχεία του χαρακτήρα τους.

Αν αγαπάς τις γάτες, θα ανεχτείς τις καταστροφές. Δεν μπορείς χωρίς αυτές ακόμη κι αν το σπίτι σου κάποιες φορές θυμίζει ναρκοπέδιο.

Λατρεύουν να παίζουν με τις κάλτσες μου και η μία και η άλλη.

Νομίζω ζηλεύουν τον παπουτσωμένο γάτο.

Ζηλεύουν πολύ, επειδή όταν χαϊδέψω κάποιο άλλο ζώο νιώθουν ότι έπαψαν να είναι για μένα το κέντρο του μικρού τους κόσμου.

Ως γκουρμέ γάτες, από το μητρικό γάλα μεταπήδησαν πολύ εύκολα στην απαιτητική ξηρά τροφή. Είναι δε τόσο καλομαθημένες που δεν ανέχονται την αλλαγή μάρκας.

Θυμώνουν μαζί μου όταν αδιαφορώ στα γουργουρητά τους και εγώ γίνομαι έξαλλος όταν τις αφήνω μόνες και μετά από κάποιες ώρες το σπίτι χρειάζεται ανοικοδόμηση.

Τι τις ηρεμεί; Η αγκαλιά μου, το πάπλωμά μου, τα χάδια μου και η αποκλειστικότητα.

Με κάνουν να γελάω όταν προσπαθούν να φτάσουν κάτι με τα μπροστινά τους πόδια και δεν τα καταφέρνουν.

Πολύ πρόσφατα απέκτησα ένα ακόμη γατάκι που μου το έκαναν δώρο, την Gris που σημαίνει γκρι στα Ισπανικά. Είναι κοινωνική, ζωηρή, παιχνιδιάρα. Δεν έχουμε ακόμη προλάβει να γνωριστούμε καλά,είναι το νέο μέλος της παρέας και όλοι όσοι την βλέπουν θέλουν αμέσως να την πάρουν στην αγκαλιά τους.

Η ζωή μου άλλαξε από την ημέρα που οι τρεις γάτες έγιναν μέρος της καθημερινότητάς μου. Είναι μοναδική η συγκατοίκηση με τρία υπέροχα πλάσματα”.