Με τις εισηγήσεις των υποψήφιων προέδρων του Ι.Τ.Ε. Νεκτάριου Ταβερναράκη και Κώστα Στεφανίδη συνεχίστηκε χθες η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στο Ίδρυμα.

Παρά τις εντάσεις της πρώτης ημέρας, που από πολλούς ερευνητές και εργαζόμενους χαρακτηρίστηκαν «οργανωμένες» και «επιθέσεις του παλιού ενάντια στο νέο και άφθαρτο», η δεύτερη ημέρα κύλησε αρκετά ομαλά κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

Ζωηρό ενδιαφέρον παρ’ όλα αυτά, από την πλευρά ερευνητών και εργαζομένων, παρουσίασε η εισήγηση του νυν διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, κ. Νεκτάριου Ταβερναράκη.

Ο κ. Ταβερναράκης παρουσίασε με εύγλωττο και αναλυτικό τρόπο το όραμά του για μια αλλαγή σελίδας στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Ταυτόχρονα έκανε γνωστό το πλάνο δράσης του σε ορίζοντα τετραετίας για το Ίδρυμα, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις και κινήσεις, οι οποίες στόχο έχουν να αναδείξουν το ρόλο του ιδρύματος, το μέγεθος του παραγόμενου ερευνητικού έργου, καθώς και την καινοτομία, αλλά και την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας αναφέρθηκε σε μια νέα εποχή για το Ίδρυμα, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό και «φρέσκο» όραμα για την επόμενη ημέρα του Ι.Τ.Ε.

Η εισήγηση του κ. Ταβερναράκη κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εργαζομένων και ερευνητικών, οι οποίοι του απηύθυναν πολλαπλές διευκρινιστικές ερωτήσεις, αναφορικά με τον τρόπο που το όραμά του μπορεί να γίνει εφικτό, αλλά και αναφορικά με τις γενικότερες δραστικές αλλαγές στην αντίληψη και τον τρόπο διοίκησης που έρχονται με την αντίληψή του για την «επόμενη ημέρα» του Ι.Τ.Ε.

Σε χαμηλούς τόνους, παρουσίασε το Οργανόγραμμά του και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής κ. Κώστας Στεφανίδης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στεφανίδης ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Ι.Τ.Ε. και στην προηγούμενη διαδικασία ανάδειξης προέδρου, αλλά δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί.

Η παρουσίαση του κ. Στεφανίδη λειτούργησε ενημερωτικά προς τους εργαζόμενους και τους ερευνητές. Στον τομέα που φάνηκε να δίνει έμφαση ο κ. Στεφανίδης ήταν στην προσπάθεια λειτουργίας εταιρειών εντός του ιδρύματος.

Μετά και την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 9.00 το πρωί στο Ι.Τ.Ε.