Η οικο-καλλιτεχνική παράσταση «ΓΑΙΑ - be the bee» ένα επίκαιρο έργο που εστιάζει σε θέματα που σχετίζονται με την οικολογία, τον οικοπολιτισμό, τη φύση γενικότερα και τη σχέση του ανθρώπου με αυτήν θα παρουσιαστεί στις 8, 9, 15 και 16 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ,
 στο Ενυδρείο Κρήτης Θαλασσόκοσμος.

Πρόκειται για μια «καλλιτεχνική κραυγή», ένα «κεντρί αφύπνισης», μήνυμα SOS στον άνθρωπο καλώντας τον να επιστρέψει στη Φύση με ειρήνη και αγάπη προς την ίδια τη Ζωή.

Το έργο παρουσιάζει η ομάδα Χορού “Φυσαλίδα” της Γωγώς Πετραλή.

Μέσα από τη δραματοποιημένη κίνηση, τα κείμενα και το σύγχρονο χορό, το έργο «ΓΑΙΑ - be the bee» διηγείται ιστορίες για την απατηλή αγάπη της εξουσίας, το κόστος της κεφαλοποίησης των πάντων, τον ανθρώπινο αποπροσανατολισμό καθώς απομακρυνόμαστε από τις αγκάλες της Μητέρας Γης.

Εστιάζοντας στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και στις αρνητικές επιπτώσεις της «ανάπτυξης» όπως αυτή προσδιορίζεται στις σύγχρονες κοινωνίες, στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Το έργο αποτελεί ένα πρωτότυπο χρονικό της ανθρώπινης κοινωνίας, της σχέσης μας με τη φύση και το συνάνθρωπο, της γυναικείας ύπαρξης σε έναν αγώνα διεκδίκησης και επιβίωσης. Επικεντρώνεται στις θηλυκές φιγούρες που ταξιδεύουν στο χρόνο, μεταμορφώνοντας την ταυτότητα της Θηλυκής Φύσης και του φυσικού περιβάλλοντος, ακολουθώντας τα «σημεία των καιρών»… ή μήπως τελικά τα ορίζουν;

Σε αυτό το οικο-καλλιτεχνικό ταξίδι έχουμε συνοδοιπόρο τη Θεά των Όφεων κι άλλες αρχέγονες και σύγχρονες μορφές που αναδύονται από εποχές που έχουμε συνδέσει με την αθωότητα, το ρομαντισμό, την αρμονία με τη φύση. Γινόμαστε μάρτυρες της μετάλλαξης, του μαρτυρίου, της αναβίωσης, ακόμα και του θανάτου τους, ελπίζοντας σε αυτή την αναγέννηση που θα συν-κινηθεί με ταπεινότητα κι ευλάβεια, δέος κι ευγνωμοσύνη προς τα θεία φυσικά φαινόμενα και πλούσια αγαθά της μάνας Γης.

Σύλληψη/σενάριο/σκηνοθεσία/χορογραφία/κείμενα: Γωγώ Πετραλή. Βοηθός χορογράφου: Δήμητρα Δασκαλάκη.

Ερμηνεύουν: Δήμητρα Δασκαλάκη, Μαρίνα Χριστοδουλάκη, Άρτεμις Αδάμη, Γωγώ Πετραλή, Θεοδώρα Χαλάτση, Ξένια Κούλιου, Μαρίτζια Κατσούνα Μουσική: George Gurdjie], Eric Satie, Johann Sebastian Bach, Giovanni, Battista Pergolesi Sound Design: Βαγγέλης Ζαχαράκης.

Φωτισμοί/τεχνική υποστήριξη: Γιάννης Ανδρουλάκης. Κοστούμι Θεάς Όφεων: Chiara Valentini Κοστούμια Σειρήνων: Αγγελική Πετραλή Επιλογή Υπόλοιπων Κοστουμιών: Στέλλα-Μελίνα Βασιλάκη, Γωγώ Πετραλή. Αρχιτεκτονικό Mapping: Τζένη Μαυράκη, Γιάννης Δελήμπασης. Video Trailers: Sibylle Meder. Φωτογράφος: Ζένια Δρόσου.

Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Παναγιωτάκης. Διαχείριση ιστοσελίδας: Μαρία Κασνακίδη. Υπεύθυνη επικοινωνίας/δημόσιες σχέσεις/οδηγός κοινού: Νάνσυ Γαλενιανού. Βοηθοί παραγωγής: Μαρία Κασνακίδη, Στέλλα-Μελίνα Βασιλάκη, Μάνος Φραγκιαδάκης. Παραγωγή: Ομάδα χορού Φυσαλίδα © www.fysalidance.com Συμπαραγωγή: Πράξη Τέχνης Ίμερος - http://www.imerosart.com/.

Με την υποστήριξη του Ενυδρείου Κρήτης - Θαλασσόκοσμος.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (γενική είσοδος) και 8 ευρώ (φοιτητικό και ανέργων).

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 6976 255382, contact@fysalidance.com.