ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΣΤΟΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΪΜΑΚΑΜΟΥΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΟΚΕΡΗ ΣΤΟ 2-0 ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ

ΔΕΝ “ΕΠΙΑΣΕ” ΤΟ 3-5-2 ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ


Δύο γκολ φάνηκαν και πάλι υπεραρκετά για τον Εργοτέλη προκειμένου να σημειώσει την τέταρτη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα (2-0), αυτή τη φορά επί της Τριγλίας στο Παγκρήτιο και να παραμείνει έτσι στην κορυφή, πριν επισκεφθεί τη Νεάπολη για το ντέρμπι με τον Ιωνικό.

Οι “κιτρινόμαυροι” που έπαιξαν χθες με μπλε εμφανίσεις απέναντι στους κίτρινους της Ραφήνας, βρήκαν στο τελευταίο τέταρτο (74ʼ και 79ʼ) τον δρόμο προς τα δίχτυα με το επιθετικό δίδυμο των Καϊμακαμούδη, Κατσικοκέρη (είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ) γεγονός που φυσιολογικά άγχωσε τον λιγοστό και χθες κόσμο στις κερκίδες.

Η βασική αιτία που δεν μπόρεσε ο Εργοτέλης να μετουσιώσει νωρίτερα σε γκολ την σαφέστατη ποιοτική υπεροχή του, ήταν το σύστημα 3-4-1-2 που επέλεξε ο Γιάννης Χατζηνικολάου, στο οποίο επέμεινε μέχρι το φινάλε. Τοποθετώντας τρία στόπερ (Τζανής, Κολόκας, Δημήτρης) απένατι στον μοναδικό επιθετικό των φιλοξενουμένων και με τον δεξιοπόδαρο Γκοτσούλια να μην ανταποκρίνεται στο ρόλο του αριστερού χαφ, οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν να κυκλοφορούν τη μπάλα μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Μπορεί ο προπονητής του Εργοτέλη να δήλωσε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο σύστημα για λόγους τακτικής και όχι εξαιτίας των απουσιών (Καλέ, Λεάλ, Τσουμάγκας), με σκοπό να ασκήσει πίεση με τα δύο φορ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Οι μόνοι που προσπαθούσαν να κάνουν κάτι δημιουργικά ήταν ο Κοιλιάρας (ανεξήγητα αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή στο 60ʼ) και ο αεικίνητος Μισέλ.

Μʼ αυτά και μʼ αυτά ο Εργοτέλης σπατάλησε στην ουσία το πρώτο ημίχρονο στο οποίο απείλησε μόνο με τις κεφαλιές των Κατσικοκέρη (30ʼ και 38ʼ έφυγαν άουτ) και του Καϊμακαμούδη που απέκρουσε ο Δημίζας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Τριγλία προσπάθησε αρχικά να βγει κάπως από το καβούκι της χωρίς ποτέ να γίνει απειλητική για τον θεατή του αγώνα Στεφανάκο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, σηκώθηκε από τον πάγκο ο Πόι και τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς παραλίγο να σκοράρει. Ο Δημίζας όμως τον νίκησε στο τετ α τετ μετά την ωραία πάσα του Μισέλ. Στο 66ʼ οι δύο ξένοι του Εργοτέλη άλλαξαν ρόλους με τον Βραζιλιάνο να αστοχεί από κοντά με κεφαλιά σε κόρνερ του Αργεντινού και στο 74ʼ ήρθε η λύτρωση. Ο Μισέλ έκλεψε τη μπάλα κι έδωσε ασίστ στον Κατσικοκέρη ο οποίος προτίμησε να πασάρει στον Καϊμακαμούδη κι εκείνος σε κενή εστία δεν ήταν δυνατό να αστοχήσει (1-0). Πέντε λεπτά αργότερα ο Κατσικοκέρης με συρτό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Δημίζα που έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, για το τελικό 2-0. “Στο ποδόσφαιρο κάποιες φορές μπορεί να παίζεις καλά και να μην κερδίζεις, όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να υπάρχει άγχος και γκρίνια. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι παίζουμε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και να μη δημιουργείται αρνητικό κλίμα χωρίς λόγο. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα πάμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Ιωνικό που είναι από τους διεκδικητές του τίτλου”, τόνισε ο Γιάννης Χατζηνικολάου και επεσήμανε ότι δε θα ρισκάρει τη συμμετοχή του Λεάλ στη Νεάπολη ενώ αντίθετα υπολογίζει τον Καλέ. Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός της Τριγλίας Τάκης Χριστόπουλος είπε: “Ευχαριστούμε τον Εργοτέλη για την φιλοξενία. Κέρδισε πιστεύω δίκαια. Eμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την ψυχολογία μας κυρίως και σε ένα βαθμό τα καταφέραμε”.

Ο Νίκος Κατσικοκέρης τέλος τόνισε: “Είχαμε δύναμη και πάθος και καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε την άμυνα της Τριγλίας. Είμαστε μια οικογένεια και αυτό είναι σημαντικό για τον στόχο που έχουμε”.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σταυρουλάκη (Ρέθυμνο) που “κιτρίνισε” τους Παπαδόπουλο, Μητσόπουλο και Καϊμακαμούδη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Στεφανάκος, Καρράς, Κολόκας, Τζανής, Δημήτρης, Βογιατζής (81ʼ Ρουσάκης), Γκοτσούλιας, Μισέλ, Καϊμακαμούδης (84ʼ Μανουσάκης), Κατσικοκέρης, Κοιλιάρας (61ʼ Πόι).

ΤΡΙΓΛΙΑ: Δημίζας, Καμβύσης, Τσαγκάρης, Σαλταμάρας, Μπίρης, Μητσόπουλος, Κότσι, Παπαδόπουλος (76ʼ Μπαστάνης Θ.), Ποτουρίδης, Φούντας (45ʼ λ.τ. Χριστόπουλος), Καλογιάννης (81ʼ Μαργαρής).