Ένταση επικράτησε κατά τη διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών από το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, από την οποία αποχώρησε ο αιρετός, εκλεγμένος με την Α.ΔΗ.Κ., κ. Μανώλης Κοκοβάκης.
Η καταγγελία
Ο κ. Μανώλης Κοκοβάκης καταγγέλλει πως «κατά την εξέλιξη της διαδικασίας τοποθέτησης των αναπληρωτών συναδέλφων δέχτηκα φραστική επίθεση από τον δ/ντή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Αποστολάκη. Ο κ. Αποστολάκης αναφερόμενος στον εκλεγμένο εκπρόσωπο των συναδέλφων ανέφερε ότι με «ανέχεται» στις τοποθετήσεις.
Υπενθυμίζω στον κ. Αποστολάκη και σ’ όλους τους όψιμους διαχειριστές της εξουσίας, ότι τα μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου παρευρίσκονται και λειτουργούν ισότιμα. Υπενθυμίζω, επίσης ότι ο αιρετός στα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι διορισμένος και κομματικά επιλεγμένο μέλος, αλλά είναι εκλεγμένος από το σύνολο των συναδέλφων οι οποίοι τον περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους και τους εκπροσωπεί».
Αναφέρει ακόμα: «Καταγγέλλω την αλαζονεία των μελών του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και την απαράδεκτη συμπεριφορά του δ/ντή Εκπαίδευσης. Δηλώνω ότι θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων με όποιο κόστος απέναντι σε όλους εκείνους που πολύ γρήγορα ξέχασαν αυτά τα οποία πρέσβευαν».
Η απάντηση του Δ. Αποστολάκη
Η «Π» επικοινώνησε χθες με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Δημήτρη Αποστολάκη, ο οποίος ανέφερε πως ουδέποτε χρησιμοποίησε τα λόγια που του αποδίδει ο κ. Κοκοβάκης. Αναγνωρίζει το γεγονός ότι υπήρξε κάποια ένταση ενώ τόνισε πως η διαδικασία των τοποθετήσεων ξεκίνησε στις 8.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ.
«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και δε θέλω να μπω σε δημόσια αντιπαράθεση με τον κ. Κοκοβάκη. Είναι αβάσιμα όσα ισχυρίζεται και θα απαντήσω όταν θα είμαι νηφάλιος και θα έχω χρόνο, γιατί αυτές οι ημέρες είναι δύσκολες στο γραφείο» αναφέρει.
Τονίζει, τέλος, πως «η λειτουργία του ΠΥΣΠΕ τον τελευταίο μήνα γίνεται με διαφάνεια και αξιοκρατία, κάτι που αναγνωρίζουν οι συνάδελφοι».

