Επιμέλεια: Αννα Κωνσταντουλάκη

Όταν ήταν κουτάβι εμοιαζε με ολόλευκο αρκουδάκι. Τώρα που μεγάλωσε ο Νώε, ο οποίος έχει κλέψει την καρδιά της φιλολόγου Μικαέλας Παπαδάκη και του συζύγου της Βαγγέλη, εκτός από κούκλος έχει εξελιχθεί σε ένα υπάκουο, καλό, ευγενικό και χαρούμενο σκυλί που παίζει ασταμάτητα και του αρκεί ένα μπαλάκι για να είναι τρισευτυχισμένος!

Η Μικαέλα, μάς γράφει την ιστορία του:

”Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο αποφασίσαμε μαζί με τον άντρα μου να αγοράσουμε σκύλο, γιατί αγαπάμε πολύ τα σκυλιά. Η καλύτερη ράτσα για μας ήταν και θα είναι τα Golden Retriever και μέσω ενός φίλου πληροφορηθήκαμε πού μπορούμε να βρούμε ένα πολύ καλό εκτροφείο. Αρχικά, ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκτροφέα και πήραμε όσες πληροφορίες χρειαζόμασταν για το χαρακτήρα και τις συνήθειες αυτών των σκύλων. Καθοριστικός παράγοντας για την αγορά ενός Golden Retriever ήταν ότι μπορούν να ζήσουν οπουδήποτε αρκεί να παίρνουν πολύ και ουσιαστική αγάπη από τα αφεντικά τους.



Έτσι λοιπόν, αρχές Μαρτίου ταξιδέψαμε με πολλή αγωνία και λαχτάρα προς την Αθήνα, για να πάρουμε τον Νώε! Μόλις τον είδαμε τρελαθήκαμε από τη χαρά μας! Πανέμορφος! Το τρίχωμά του μαλακό σαν βαμβάκι! Ήταν ολόλευκος σαν μικρή αρκουδίτσα! Μας κέρδισε αμέσως..! Το όνομα αυτού… ΝΩΕ. Το όνομα το διαλέξαμε τυχαία… Συγκεκριμένα ο σύζυγός μου τον “βάφτισε” έτσι πριν καν τον δούμε. Θέλαμε κάτι ασυνήθιστο, αλλά ταυτόχρονα εύηχο.

Ο Νώε λοιπόν από την πρώτη μέρα που τον πήραμε έδειξε χαρακτήρα! Υπάκουος, καλός, ευγενικός και καθόλου μα καθόλου ζημιάρης.Ποτέ του δεν ακούμπησε έπιπλο, παντόφλες, κάλτσες, ποτέ του δεν ανέβηκε σε καναπέδες και κρεβάτια. Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά πραγματικά αυτή είναι η αλήθεια.Παιχνιδιάρης όσο δεν φαντάζεστε. Αρκεί ένα μπαλάκι να δει και είναι τρισευτυχισμένος! Λατρεύει να παίζει με όλα τα σκυλιά και είναι τρομερά κοινωνικός. Υποχωρεί όταν πρέπει και δεν επιβάλλεται με την παρουσία του στους άλλους σκύλους. Όμως, αρνείται πεισματικά να γίνει φίλος με τις γάτες! Τις απεχθάνεται! Δεν τις θέλει καθόλου στο χώρο του.

Ωστόσο, τρελαίνεται να τρώει λιχουδιές, ενώ τα αγαπημένα του είναι το αυγό βραστό, το γιαούρτι, το ψωμί και φυσικά, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι ωμές σαρδέλες. Είναι οι αγαπημένες του! Όπως καταλαβαίνετε, τον έχουμε κακομάθει αρκετά, αλλά δεν το έχουμε μετανιώσει ούτε μία στιγμή. Επιπλέον, αξίζει να προσθέσουμε ότι λατρεύει το κολύμπι! Δεν βγαίνει από τη θάλασσα!

Κολυμπάει σαν ενήλικας άνθρωπος και τρελαίνεται να του πετάς μπαλάκια ή ξύλα, για να τα βγάζει στην ακτή, ενώ μπορεί κανείς να γελάει ατελείωτα μαζί του, όταν τον βλέπει να τρέχει σαν τρελός στα βράχια και να πηδάει από ψηλά, για να κάνει βουτιές!

Ο Νώε γεννήθηκε για να παίζει! Για μας είναι τα πάντα. Μας άλλαξε τη ζωή ριζικά, γιατί μας έκανε καλύτερους ανθρώπους! Δεν μας θυμώνει ποτέ, γιατί έχει έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Πολλές φορές νομίζω ότι απευθύνομαι σε άνθρωπο. Το μόνο του ελάττωμα είναι οι τρίχες του.Ατελείωτες τρίχες παντού και πάντα! Όμως, αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτό που μας προσφέρει η παρουσία του,η αγάπη, η συντροφιά του. Είναι ένας φίλος αληθινός και παντοτινός!



Γράψτε μας την ιστορία σας...

Μπορείτε να βρείτε τις “Ιστορίες με ουρά” στην ιστοσελίδα www.patris.gr και να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μας γράψετε τη δική σας στο email [email protected]