Οκτώβριος, ο μήνας πρωταθλήματος και κυπέλλου για τον ΟΦΗ. Μετά από δυο μήνες προετοιμασία η κρητική ομάδα θα μπει όπως όλα δείχνουν κατευθείαν στα βαθιά, αφού λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος θα ξεκινήσει ουσιαστικά με την Β’ φάση και το κύπελλο Ελλάδας στο οποίο έχει ήδη επιστρέψει μετά από ένα χρόνο με την πρόκριση του από την Α’ φάση.

Ο ΟΦΗ περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία την σέντρα και στις δυο αυτές διοργανώσεις όντας έτοιμος από καιρό αφού η προετοιμασία του ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου και συνεχίζεται… Η ομάδα του Ηρακλείου είναι από τις τυχερές της κατηγορίας καθώς πέρα από τα φιλικά είχε την δυνατότητα να παίξει και δυο επίσημα ματς και να μπεί στο κλίμα ενόψει των επόμενων υποχρεώσεων της.

Μέχρι τώρα μπορεί τα πράγματα να φαίνονταν εύκολα αλλά από δω και πέρα αρχίζει ο μαραθώνιος με συνεχείς αγώνες τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Ο ΟΦΗ έχει προτεραιότητα την πορεία του στο πρωτάθλημα και στόχο την άνοδο αλλά θέλει παράλληλα και μια αξιοπρεπή παρουσία στο κύπελλο και αν του δοθεί η δυαντότητα να συνεχίσει και σε αυτό το θεσμό.

Η αυριανή Κυριακή θα είναι από τις τελευταίες που οι παικτες του ΟΦΗ θα έχουν ρεπό. Όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα μπει στην σέντρα στις 2 ή στις 9 Οκτωβρίου με πιθανότερη ημερομηνία την δεύτερη. Λίγες εβδομάδες αργότερα ξεκινάει ουσιαστικά και το κύπελλο Ελλάδας με την Β’ φάση στην οποία θα πάρουν μέρος και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Σύμφωνα με την ΕΠΟ η έναρξη της Β’ φάσης είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 25-26-27 Οκτωβρίου. Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων του Κυπέλλου στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή. Στην κληρωτίδα θα μπουν οι 16 ομάδες της Super League και οι 16 ομάδες της Football League, όπως αυτές προέκυψαν από την α’ φάση του θεσμού (σύνολο 32 ομάδες).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το σύστημα των ομίλων. Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί και θα ολοκληρωθούν σε διαδικασία τριών αγωνιστικών ημερών.

Οι 32 ομάδες θα συγκροτήσουν οχτώ ομίλους και ο κάθε όμιλος θα αποτελείται από 4 ομάδες, από τις οποίες 2 θα είναι της Super League και 2 της Football League.

Προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης κάθε ομίλου.

Ο ΟΦΗ ελπίζει να έχει την τύχη του Εργοτέλη που πέρυσι έπαιξε δυο ματς εντός με Παναιτωλικό και Πανιώνιο και ένα εκτός με Ζάκυνθο και πήρε την πρόκριση. Τα οφέλη αναμένεται να είναι και οικονομικά αν ο ΟΦΗ σταθεί τυχερός και στον αντίπαλο και από την πρώτη οκτάδα βρει στο δρόμο του κάποιον από τους λεγόμενους μεγάλους.

Οικογένεια

Το καλό και οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην κρητική ομάδα φαίνεται μέσα, αλλά και έξω απο το γήπεδο. Οι παίκτες είναι μια παρέα, μια οικογένεια, μέσα και έξω απο αυτό.

Η επιβεβαίωση του καλού κλίματος ήρθε στο «μπάρμπεκιου» (για το οποίο γράψαμε και χθες) που έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιάννης Πολεμαρχάκης στο ποδοσφαιρικό τμήμα, την Πέμπτη (το βράδυ στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, με αφορμή την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδος.

Να σημειωθεί ότι το «παρών» έδωσαν ακόμη εκτός απο την διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ (Πολεμαρχάκης, Ορφανάκης, Κουμαντάκης, Αποστολάκης, Ζερβάκης, Ανδριαδάκης), οι μέτοχοι του ΟΦΗ (Αντίπας Σηφάκης, Κώστας Αρχοντάκης, Γιάννης Φασουλάς, Παντελής Σαπουνάκης, Βασίλης Ζηδιανάκης, Γιώργος Πλουμάκης), γεγονός που έδειξε ότι ο ΟΦΗ και διοικητικά πορεύεται με ομοψυχία.

Ακόμη, παρούσα η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΟΦΗ (Δανδάλης, Σπυριδάκης, Αντωνακάκης, Καμπάκας), οι χορηγοί της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιάννης Σφακιανάκης και Νίκος Πλατάκης, ο πρόεδρος της γυναικείας ομάδας του ΟΦΗ Ανδρέας Μανουσάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νικος Τζώρτζογλου με τον Γιώργο Βοζικάκη. Η βραδιά χρωματίστηκε έντονα από την παρουσία του κρητικού συγκροτήματος του Γιώργου Γλυκοκόκαλου, ο οποίος έχει συνθέσει το ιδιαίτερα αγαπητό τραγούδι για τους φίλους του ΟΦΗ «90 χρόνια ασπρόμαυρης ζωής».

Ο Γιώργος Γλυκοκόκαλος με τη λίρα του και ο Λευτέρης Χριστοδουλάκης με το λαγούτο του, εκτόξευσαν το κέφι στα ύψη, με τους παίκτες του ΟΦΗ, σαν μια ωραία παρέα να τραγουδούν και να στέλνουν «μηνύματα» ότι η ομάδα αυτή έχει πια ξαναγίνει οικογένεια.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Γιάννης Πολεμαρχάκης ευχήθηκε στους παίκτες να έχουν υγεία, ενώ τους υπογράμμισε τη σημασία αυτό το κλίμα να διατηρηθεί όλη τη χρονιά, ώστε ο ΟΦΗ να επανέλθει εκεί που του αξίζει.