Τι είχε, τι έχασε! Με το πνεύμα αυτό “υποδέχτηκαν” οι άνθρωποι του “Ηράκλειο” την άδικη απόφαση της 5μελούς επιτροπής (η ΕΟΚ χθες την επικύρωσε) να δώσουν τη Wild Card για την Α1 στη Δόξα Λευκάδας. Έτσι η ομάδα από το Ιόνιο Πέλαγος παίρνει την θέση της Κηφισιάς στην Α1 και θα αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η πενταμελής επιτροπή αποτελούμενη από τρία μέλη της ΕΟΚ, τον γενικό γραμματέα Τάκη Τσαγκρώνη, τον ταμία Δημήτρη Μπασούρη και το μέλος Γιάννη Αλεξόπουλο, και δύο του ΕΣΑΚΕ, τον πρόεδρο Μιχάλη Μελή και τον γενικό γραμματέα Γιάννη Ψαράκη, επέλεξαν με 3-2 την ομάδα της Λευκάδας που “επικράτησε” της ομάδας του Ηρακλείου που θεωρείτο επικρατέστερη για την θέση.

Υπέρ της Λευκάδας ψήφισαν οι κ.κ. Αλεξόπουλος, Μελής και Ψαράκης. Δηλαδή ο ΕΣΑΚΕ κι ένας μέλος της ΕΟΚ δεν ήθελαν το “Ηράκλειο” στην Α1...Ήθελε αρετή και τόλμη...

«Κρίμα, δεν έχασε το “Ηράκλειοι”...

Το “Ηράκλειο” μέσα από αυτόν τον αγώνα έδειξε την δύναμη του... έχασε το ελληνικό μπάσκετ” σχολίασε την απόφαση ο πρόεδρος του “Ηράκλειο” Μιχάλης Δελάκης ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις στην “Π” του ισχυρού άνδρα του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου Μανώλη Σπυριδάκη: “Το “Ηράκλειο” βγήκε κερδισμένο από αυτήν την διαδικασία, άσχετα εάν πικραθήκαμε από το αποτέλεσμα. Είμασταν στις δύο επιλαχούσες ομάδες από τις έξι που κατέθεσαν φάκελο υποψηφιότητας (σ.σ. Αρκαδικός, Πανιώνιος, Ηρακλής, Καβάλα οι υπόλοιπες) και με 3-2 δεν πήραμε την πρόκριση.

Στην όλη διαδικασία ακούσαμε πολλά καλά σχόλια απ’ όλη τη χώρα και γενικά όλα ήταν προς όφελος της ομάδας μας.

Συνεχίζουμε στην  Α2 και τώρα θα κοιτάξουμε να ενισχυθούμε για να αντεπεξέλθουμε στην κατηγορία”. Το “Ηράκλειο” υπερτερούσε στην υποψηφιότητα σε αρκετά σημεία σε σχέση με τη Δόξα, όπως γήπεδο, κόσμος, αξιοπιστία, πλήρη φάκελο, προηγούμενη εμπειρία αλλά τελικά ο “πόλεμος” που δέχτηκε προκειμένου να μην υπάρξει διπλή εκπροσώπηση από το νησί “κέρδισε”.Η νέα επιτροπή του Εργοτέλη

Συστήθηκε σε σε σώμα η νέα επιτροπή μπάσκετ του Εργοτέλη στην οποία θεσμικά συμμετέχει και ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Βρέντζος. Αναλυτικά:

Πρόεδρος: Γιαννουλάκης Ευάγγελος.

Αντιπρόεδρος Α’: Καραταράκης Ελευθέριος.

Αντιπρόεδρος Β’: Αλεβιζάκη Μελίτσα.

Γεν. Αρχηγός ανδρικής ομάδας: Σφακιανάκης Ηρακλής.

Γραμματέας: Καραπιδάκης Ανδρέας.

Ταμίας: Χατζηπάνου Ευαγγελία.

Υπεύθυνος ιατρικών θεμάτων: Κατρινάκης Γεώργιος.

Υπεύθυνη γυναικείων ομάδων: Χατζηπάνου  Ευαγγελία.

Υπεύθυνος εφήβων, νέων ανδρών και Β’ έφορος ανδρών: Σκανδαλάκης Γεώργιος.

Υπεύθυνοι τμημάτων ακαδημίας: Ριτσόπουλος Πέτρος, Σχοιναράκης Γεώργιος.

Υπεύθυνος κοινωνικών δράσεων: Μαυρομανωλάκης Ζαχαρίας.

Μέλη: Βοργιάς Εμμανουήλ, Μπαλτζάκης Νικόλαος.

Στο μεταξύ ο Εργοτέλης νίκησε 100-44 το Δειλινό σε φιλικό παιχνίδι.Φιλικά το Ρέθυμνο

Τρία φιλικά παιχνίδια ετοιμάζεται να δώσει το Ρέθυμνο. Σήμερα στη Ρόδο στις 6.30μ.μ. θα παίξει με τον Κολοσσό και την Πέμπτη η ομάδα θα πάει Βενετία. Εκεί, θα λάβει μέρος στο φημισμένο τουρνουά μπάσκετ «City of Caorle», ξεκινώντας τις υποχρεώσεις του την Παρασκευή στις 9.30 (ώρα Ελλάδας), όπου θα αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» Βενέτσια. Το Σάββατο θα ολοκληρώσει την παρουσία του στην Βενετία και θα παίξει κόντρα σε μία ομάδα από το ζευγάρι Ζαλγκίρις-ρεβίζο, επιστρέφοντας στο Ρέθυμνο την Κυριακή.

Στην αποστολή των παικτών θα είναι οι: Ανδρέας Χριστοδούλου, Εβάλντας Ζάμπας, Γκάρι Τάλτον, Ηλίας Θεοδωρίδης, Χάρης Γιαννόπουλος, Ρόμπερτ Άρνολντ, Μιχάλης Καμπερίδης, Γιάννης Παναρετάκης, Μπράντον Έντουαρντς, Τόαρλιν Φιτζπάτρικ και Θωμάς Κώττας. Στο Ρέθυμνο θα παραμείνει ο Ντέγιαν Κράβιτς, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.