Άρχισαν τα όργανα στο χώρο της παιδείας, αφού δάσκαλοι και καθηγητές ετοιμάζονται για την αυριανή κινητοποίηση. Αύριο, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, δε θα λειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία και δημοτικά της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΔΟΕ, ενώ η ΟΛΜΕ προχωρά σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινούνται και οι εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι δάσκαλοι

«Δυστυχώς γι’ άλλη μια σχολική χρονιά δεν πραγματοποιήθηκαν μόνιμοι διορισμοί στη Δημόσια Εκπαίδευση» τονίζει ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Αναφέρει ακόμα πως «είναι θετικό το γεγονός πως τη φετινή σχολική χρονιά άνοιξαν όλα τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία αλλά και τα ειδικά σχολεία του νομού. Είναι επίσης θετικό πως μετά από χρόνια δεν έχουμε τμήμα πάνω από 25 μαθητές. Δεν πρέπει όμως να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα. Η διεκδίκηση συνεχίζεται καθώς υπάρχουν σημαντικές και πολυάριθμες ελλείψεις στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, στα τμήματα ένταξης, στα τμήματα υποδοχής, στην παράλληλη στήριξη και ορισμένα κενά σε ολιγοθέσια σχολεία».

Όσο αφορά τα κενά, αναφέρει πως υπάρχουν ακόμα 39 σε καθηγητές αγγλικών, 29 μουσικών, 36 γυμναστών, 19 καθηγητών πληροφορικής, 22 εικαστικών, 204 παράλληλης στήριξης, 21 για τμήματα ένταξης, 16 (μειωμένου ωραρίου) καθηγητών γερμανικών και 13 (μειωμένου ωραρίου) καθηγητών γερμανικών.

Ο σύλλογος συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση.

Παράλληλα, ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Ν. Καζαντζάκης» πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Παλαιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου για να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τις ρυθμίσεις για τη λειτουργία του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου με σκοπό την ενημέρωση – κινητοποίηση των εκπαιδευτικών εν όψει της 24ωρης απεργίας και να διαμορφωθεί το αγωνιστικό πλαίσιο ενόψει της ολομέλειας των προέδρων των Συλλόγων όλης της χώρας το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Στάση εργασίας από τους καθηγητές

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου πραγματοποιεί αύριο, Πέμπτη, τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι.

Οι καθηγητές διεκδικούν, μεταξύ άλλων, άμεση πρόσληψη αναπληρωτών σε μία φάση σε όλα τα λειτουργικά κενά, στήριξη της ειδικής αγωγής, 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια.

Απόσυρση των εγκυκλίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας Ο.Π για τα ΓΕΛ. και των τμημάτων γενικής παιδείας τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα καθώς και της μείωσης του ωραρίου των υπευθύνων στα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής. Ακόμα, ζητούν εξασφάλιση όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στις υπηρεσιακές μεταβολές του Σεπτέμβρη τα οποία παραβιάζονται με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου και καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός ΠΥΣΔΕ.