
Η ΕΠΟ προχώρησε χθες στον ορισμό των αγώνων της φάσης αυτής στην οποία συμμετέχουν δυο ζευγάρια της Β` Εθνικής. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο και οι επαναληπτικοί την ερχόμενη Τετάρτη.
Κι αυτό επειδή η απόφαση Κοντονή περί αναβολής των διοργανώσεων περιόρισε τις διαθέσιμες ημερομηνίες, με συνέπεια τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι ομάδες να «τρέχουν».
Να σημειωθεί ότι στην α’ φάση γίνονται δυο ματς από συλλόγους της Β’ Εθνικής, ενώ οι υπόλοιπες 14 πέρασαν άνευ αγώνα στη β’ φάση, η οποία θα διεξαχθεί σε ομίλους με τη συμμετοχή και συλλόγων της Σούπερ Λίγκας.
Η σέντρα του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στο «Θ. Βαρδινογιάννης» με την αναμέτρηση ΟΦΗ-Αχαρναϊκός (10/9, 5:30) ενώ το άλλο ζευγάρι (Παναιγιάλειος-Σπάρτη) θα ριχτεί στη μάχη την ίδια ημέρα, στις 17:30. Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου. Αχαρναϊκός-ΟΦΗ θα παίξουν στις 4 μ.μ. στο γηπεδο Αχαρνών και Σπάρτη-Παναιγιάλειος την ίδια ώρα στο δημοτικό γήπεδο Σπάρτης.
Στον ΟΦΗ είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση του Σαββάτου και ο στόχος είναι η νίκη που θα βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο ΟΦΗ ξεκινάει φέτος με τον στόχο της ανόδου αλλά δεν πρόκειται για πολλούς και διάφορους λόγους να αδιαφορήσει στο κύπελλο, στο οποίο επιστρέφει μετά από απουσία ενός χρόνου. Στην επόμενη φάση αναμένεται να μπουν και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ και για τον ΟΦΗ θα είναι μια καλή ευκαιρία τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά να πάρει μια γεύση από την μεγάλη κατηγορία στην οποία ελπίζει να βρίσκεται ξανά από του χρόνου.
Ο Νίκος Νιόπλιας περίμενε αυτή την στιγμή θεωρώντας ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για τα επίσημα και χρειαζόταν ένα τέτοιο παιχνίδι πέρα από τα φιλικά. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία καθώς δεν αποκλείεται η έναρξη του πρωταθλήματος να πάει πίσω οπότε ο ΟΦΗ θα είναι από τις λίγες ομάδες που θα έχει πέρα από τα φιλικά και επίσημα παιχνίδια στα πόδια του.
Πριν φτάσει πάντως στο ματς του Σαββάτου ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει σήμερα την Επισκοπή στο γήπεδο του Γάλου στις 6 μ.μ. Ένα φιλικό παιχνίδι στο οποίο ο τεχνικός του ΟΦΗ θα δει για πρώτη φορά τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Κόντρα στην Επισκοπή θα χρησιμοποιήσει για ένα διάστημα τους Αντουκόρ, Σουλέ και Ροβίθη ενώ θα δώσει χρόνο και στους αναπληρωματικούς.
Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μπουρσέλης, Κομεσίδης, Κοιλιάρας και Μπολάκης. Για τους δυο πρώτους οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι έχουν υποστεί τράβηγμα και θα μείνουν το λιγότερο δέκα μέρες εκτός δράσης.
Οι παίκτες του ΟΦΗ που δεν θα αγωνιστούν στο φιλικό με την Επισκοπή θα προπονηθούν σήμερα το πρωί στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο.
Ικανοποίηση για την κλήρωση
Η κλήρωση του πρωταθλήματος έφερε ικανοποίηση στο στρατόπεδο του ΟΦΗ. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται καλό από τους ανθρώπους της ομάδας με τον Νίκο Νιόπλια πάντως να μην κάνει δηλώσεις θέλοντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Δεν μπορεί πάντως να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ξεκινάει το πρωτάθλημα με τρία ματς στο νησί ενώ από τα πέντε πρώτα τα τέσσερα είναι εντός Κρήτης και τα τρία στο Ηράκλειο. Ένα καλό ξεκίνημα θα δώσει ώθηση στην ομάδα και παράλληλα την ψυχολογία που χρειάζεται για να προχωρήσει σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα και το πρόγραμμα δίνει αυτή την δυνατότητα. Από την άλλη στον ΟΦΗ “πάγωσαν” με όσα έγιναν στην κλήρωση από την επίθεση των κουκουλοφόρων ενώ περιμένουν με αγωνία και τον ορισμό της πρεμιέρας του πρωταθλήματος που δεν αποκλείεται να αναβληθεί αν δεν βρεθούν έγκαιρα λύσεις στα τηλεοπτικά και τους χορηγούς.

