Τους στόχους και τα άμεσα σχέδια του νεοσύστατου Συλλόγου Αρωγής Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Ηρακλείου ανέλυσαν τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο μεζεδοπωλείο “Αυλή”. Ο ΣΑΕΠΗ που απαρτίζεται από 80 ενεργά μέλη (προσωπικότητες του αθλητισμού και όχι μόνο) φιλοδοξεί να αποτελέσει το συλλογικό όργανο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, στους παλαίμαχους και στους αθλητές ΑΜΕΑ.

“Βασική μας επιδίωξη είναι να καλυφθεί ένα κενό που υπάρχει σήμερα και αφορά την υγειονομική εξασφάλιση, την στήριξη και ενίσχυση των νέων ποδοσφαιριστών”, τόνισε ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής Γιώργος Κατρινάκης και στη συνέχεια ανέλυσε τους τρεις βασικούς στόχους του συλλόγου:

“Θα προσπαθήσουμε να γενικευθεί ο προαθλητικός έλεγχος των αθλουμένων, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα.

Να εξασφαλίσουμε ιδιαίτερα για τους ανασφάλιστους σε περίπτωση ατυχήματος ιατρική κάλυψη αλλά και βοήθεια για την περαιτέρω αποκατάσταση. Να διαθέσουμε ιδιαίτερα για τους φτωχότερους, χορηγίες-υποτροφίες και άλλες υλικές και ηθικές βοήθειες”. Ο Παύλος Ροδίτης ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως η ψυχή του εγχειρήματος δήλωσε: ”Ο Σύλλογος έχει 80 ενεργά μέλη, ξεκίνησε ως μια μικρή σπίθα κι έχει γίνει φωτιά. Θέλουμε να διοργανώσουμε ακαδημίες ΑΜΕΑ και να είμαστε πάντα μπροστά στη προσφορά για τον κρητικό αθλητισμό”.

Ο ΣΑΕΠΗ έχει ήδη εξασφαλίσει χορηγίες και υποτροφίες για εκμάθηση ξένων γλωσσών, κομπιούτερ αλλά και επαγγελματικής κατάρτισης ενώ όπως τονίστηκε, οι οικονομικοί πόροι θα προέρχονται από τις εισφορές των μελών αλλά και από δωρεές κτλ.

Η πρώτη γνωριμία του συλλόγου με το κοινό θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” όπου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, στην οποία έχει προσκληθεί ο Γιώργος Καραγκούνης. Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη τύπου έδωσαν επίσης το “παρών” οι κ.κ. Λυγερός, Παπαντωνάκης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Δημόπουλος, Καλέμπουμπας, Γιαννουλάκης κ.α.