Παρουσιάζοντας και πάλι αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία ο Εργοτέλης έχασε με σκορ 4-2 από τον Πλατανιά στην πρόβα-τζενεράλε για την έναρξη του πρωταθλήματος που έγινε το Σάββατο στα Περβόλια.

Ο Εργοτέλης ήταν καλός από την μέση και μπροστά όπου δημιούργησε φάσεις και έδειξε ότι αυτό θα είναι το δυνατό του σημείο, ωστόσο είχε προβλήματα στην άμυνα με συνέπεια να δεχθεί τέσσερα γκολ, τα οποία είναι πολλά ανεξάρτητα αν ο αντίπαλος είναι πιο έτοιμος και αγωνίζεται δυο κατηγορίες πιο πάνω. Με τον Εργοτέλη αγωνίστηκαν για πρώτη φορά παίρνοντας χρόνο συμμετοχής στο βʼ μέρος και οι Πόι, Κολόκας.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου άνοιξε τα χαρτιά του παρατάσσοντας την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του για την πρεμιέρα. Τερματοφύλακας ο Στεφανάκος, δεξιά ο Καρράς, αριστερά ο Τσουμάγκας, στο κέντρο της άμυνας οι Δημήτρης, Τζανής, αμυντικά χαφ οι Ρουσάκης, Μίσελ, μπροστά τους ο Λεάλ, στα άκρα οι Καλέ, Κοιλιάρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Κατσικοκέρης.

Ο Εργοτέλης απείλησε στο 3′ με απευθείας φάουλ του Λεάλ , ωστόσο η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ο Πλατανιάς απάντησε στο 21′ όταν ο Τσουράκης με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μανούσο, με τον τελευταίο να πλασάρει και τη μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στο 23ʼ′ ο Βάντερσον έβγαλε τη σέντρα με τον Γιακουμάκη να πιάνει την κεφαλιά εξ επαφής και τη μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 34′ ευκαιρία για τον Εργοτέλη με τον Ρουσάκη να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Σωτηρίου να μπλοκάρει.

Το σκορ άνοιξε στο 45′ όταν ο Τσουράκης εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να φτάνει στον Γκνιάτιτς, εκείνος να γυρίζει στον Γιακουμάκη και ο τελευταίος με κοντινό πλασέ να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-0.

Με την έναρξη  του δευτέρου μέρους οι “κιτρινόμαυροι” είχαν μια ακόμα καλή στιγμή με φάουλ του Λεάλ, ωστόσο ο Κοκκαλάς με διπλή απόκρουση κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Στο 51ʼ′ ο Μανούσος έκανε το 2-0 και στο 55ʼ′ ήρθε και το τρίτο γκολ με τον Μανούσο να βγάζει ωραία σέντρα και τον Αποστολόπουλο να σκοράρει με διαγώνιο σουτ.

Στο 86ʼ′ ήρθε το 4-0 για τον Πλατανιά με τον Παπανικολάου να σκοράρει από κοντά μετά από σέντρα του Τσουράκη.

Ο επίλογος ανήκει στον Εργοτέλη που πέτυχε δυο γκολ με τον Μανουσάκη στο 87ʼ′ και τον Καϊμακαμούδη στο 90ʼ′ περιορίζοντας την έκταση της ήττας.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου (46′ Κοκκαλάς), Βάντερσον, Καρυπίδης (66ʼ′ Κάργας), Μπανανά (66ʼ′ Πριντέτα), Στανισάβλιεβιτς (66ʼ′ Μουνάφο), Γκνιάτιτς (66ʼ′ Ντεβέσα), Μανεδρινός (66ʼ′ Ντίνας), Αποστολόπουλος (66′ Σκουλουδάκης), Μανούσος (66ʼ′ Παπανικολάου), Τσουράκης (66ʼ′ Ηλιάδης), Γιακουμάκης (66ʼ′ Ντιλαβέρ).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Στεφανάκος (74′ Βασιλειάδης), Καρράς, Τσουμάγκας (89ʼ′ Πολυχρονάκης), Τζανής (48ʼ′ Κολόκας), Δημήτρης (89ʼ′ Σηφάκης), Ρουσάκης, Μισέλ (62ʼ′ Βογιατζής), Καλέ, Λεάλ (78ʼ′ Λυδάκης), Κοιλιάρας (62ʼ′ Πόι), Κατσικοκέρης (66ʼ′ Καϊμακαμούδης).

Ο Εργοτέλης με ανακοίνωση του ευχαριστεί τον Πανθηραϊκό για την φιλοξενία και του εύχεται καλή επιτυχία στο πρωτάθλημα.