Ανατροπές και πολλά σκαμπανεβάσματα έκρυβε η χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ της χώρας. Υποψήφιος με μόλις… 1.500 μόρια κατάφερε να εισαχθεί σε τμήμα ΤΕΙ τη στιγμή που σε πολλά τμήματα και του ΤΕΙ Κρήτης οι βάσεις έπιασαν πάτο!

Ενδεικτικά, η βάση στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής μειώθηκε κατά 57,9% και φέτος είναι μόλις 3.021 μόρια! Οι υποψήφιοι, πλέον, είναι φανερό ότι συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους βάσει του επαγγέλματος που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το μέλλον τους.

Για αυτό το λόγο, αποτελεί, πλέον, παρελθόν η πολύ υψηλή βάση στα Παιδαγωγικά τμήματα ενώ οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, καθώς και η Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας προσέλκυσαν πολλούς υποψήφιους. Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, προανήγγειλε, ουσιαστικά, χθες ένα νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ αφού υποστήριξε πως «το παρόν σύστημα έχει εξαντλήσει τη δυναμική του».

Η «Π» παρουσιάζει νέους, πλέον, φοιτητές από το Ηράκλειο που κατάφεραν με κόπο, πρόγραμμα και πολύ διάβασμα να εισαχθούν στις πρώτες προτιμήσεις τους.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ 2016 ΣΤΗΝ ΈΝΤΥΠΗ ΈΚΔΟΣΗ