Την επίσπευση των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ κατά ένα μήνα περίπου φαίνεται να ετοιμάζει η διοίκηση Γκιρτζίκη με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες για την επικράτησή της.
Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο η συμπερίληψη της προκήρυξής τους στην ατζέντα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ερχόμενης Πέμπτης, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.
Η νυν διοίκηση της ΕΠΟ θεωρεί ότι με αυτό το “τρικ” θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της πίεσης που δέχεται μετά την απόφαση Κοντονή να αναβάλει το πρωτάθλημα επιρρίπτοντας την ευθύνη στις κινήσεις της ομοσπονδίας για τη διαιτησία και τα πειθαρχικά όργανα. Παράλληλα πιθανολογείται ότι προσδοκά πως θα προλάβει την έκδοση του βουλεύματος σε βάρος στελεχών της για την υπόθεση της κάρτας υγείας, που θα οδηγήσει στην έκπτωση από τα αξιώματά τους.
Επιπλέον, η ταχύτερη του προγραμματισμένου διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ, ίσως δώσει τη δυνατότητα στη νυν διοίκηση να προλάβει την αλλαγή διοίκησης σε τρεις Ενώσεις (Χαλκιδικής, Καστοριάς και Δράμας) που είναι έτοιμες να περάσουν στα χέρια της αντιπολίτευσης

