ΣΤΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΑ “ΒΑΦΤΗΚΕ” ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΓΙΟΥΧΤΑΣ

ΝΙΟΠΛΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥΣ


Με νικητή τον Εργοτέλη στη ...μίνι ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι (σ.σ. εκτελέστηκαν από τρία στο ματς με τον ΟΦΗ επειδή είχε πέσει σκοτάδι), ολοκληρώθηκε το 12ο Μαρκομιχελάκειο τουρνουά που διοργάνωσε με επιτυχία ο Γιούχτας στο γήπεδο των Αρχανών.

Τα δύο μεγάλα ονόματα του τουρνουά επικράτησαν με 1-0 των γηπεδούχων και στη συνέχεια δεν πρόλαβαν να λύσουν τις ..διαφορές τους στα 45 λεπτά του μεταξύ τους αγώνα που έληξε 1-1. Έτσι «επιστρατεύθηκαν» τα πέναλτι με το δοκάρι στην εκτέλεση του Μιλοσάβλιεφ, να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ των «κιτρινόμαυρων» (3-1).

Το ντέρμπι των Αρχανών ήταν ισορροπημένο, με τον Εργοτέλη σε γενικές γραμμές να εμφανίζεται βελτιωμένος συγκριτικά με το φιλικό κόντρα στον ΙΝΚΑ και τον ΟΦΗ να παρουσιάζει μια αμυντική αστάθεια. Ωστόσο είναι προφανές ότι από ένα τέτοιο παιχνίδι ειδικών συνθηκών, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι και οι δύο προπονητές δεν έκρυψαν στις δηλώσεις τους την επιθυμία τους για επιπλέον μεταγραφική ενίσχυση των ομάδων τους. “Ούτε χάσαμε ούτε κερδίσαμε τίποτα από αυτό το τουρνουά. Εχουμε πολύ χρόνο ακόμη για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει. Σιγά-σιγά θα βρούμε τον εαυτό μας.Μεταγραφικά ψάχνουμε κάτι ακόμη, ίσως ένα-δυο παίκτες. Ομως το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να δεθούμε σαν ομάδα, απο τη στιγμή που το ρόστερ έχει συμπληρωθεί κατά 80%», τόνισε ο Νίκος Νιόπλιας που είδε την ομάδα του να προηγείται με πέναλτι του Χαντί στο 27’, το οποίο κέρδισε ο Ράντι από τον Τζανή και να δέχεται την ισοφάριση στο 40΄ από τον Κατσικοκέρη μετά από φάουλ του Λεάλ και κακή απομάκρυνση της μπάλας. Από την πλευρά του ο Γιάννης Χατζηνικολάου, επανέλαβε ότι η ομάδα του χρειάζεται ακόμα δουλειά : “Είχαμε βελτιωμένη εικόνα από το προηγούμενο φιλικό. Αν θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη. Δεν λέει κάτι ότι κερδίσαμε στα πέναλτι. Θα συναντήσουμε πιο δύσκολα παιχνίδια στο μέλλον. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσει το πρωτάθλημα. Ψάχνουμε κάτι ακόμη μεταγραφικά και ίσως το βρούμε».

Από τον Εργοτέλη στα πέναλτι ευστόχησαν οι Λέαλ, Μισέλ Κατσικοκέρης και από τον ΟΦΗ μόνο ο Μασάδο καθώς ο Μιλοσάβλιεφ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι (τη βρήκε και ο Στεφανάκος).

ΟΦΗ: Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Κοιλιάρας, Κώτσιος, Οστοϊτς, Νάστος, Ράντι, Χαντί, Μιλοσάβλιεφ, Μασάδο, Ογκμποε

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Στεφανάκος, Γενιτσαρίδης, Τσουμάγκας, Καντούτσης, Τζανής, Μπερουασβίλι, Μισέλ, Ρουσάκης, Λεάλ, Κατσικοκέρης, Καλέ.

Στα παιχνίδια με τον Γιούχτα, το γκολ του Εργοτέλη σημείωσε ο Λυδάκης στο 28’ και του ΟΦΗ ο Μάνος στο 42’, με την ομάδα του Νιόπλια να χάνει σωρεία ευκαιριών.

Οι ενδεκάδες των ομάδων :

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Βασιλειάδης, Μπερουασβίλι, Σηφάκης, Δημήτρης, Πολυχρονάκης, Βογιατζής, Τσακάνι, Γαρεφαλάκης, Λυδάκης, Κοιλιάρας, Καϊμακαμούδης (25’ Μανουσάκης).

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Μουτζούρης, Νικηφόρος, Κασσωτάκης, Σεληνιωτάκης, Λουμπάκης, Ρωμανάκης, Χαρμπής, Καστελλιανάκης, Πρικάκης, Μπέρκης, Μανουσάκης.

ΟΦΗ: Δάφκος, Μπολάκης, Βαλλιάνος, Φαζός, Κομεσίδης, Φουκαράκης, Κιάσσος, Μπουρσέλης, Μακρίδης, Βρεττός, Μάνος.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Μυλωνάκης, Κασσωτάκης, Παχάκης, Σεληνιωτάκης, Ρουμπάκης, (45' Μηλιαράκης), Κουτσάκης, Καστελλιανάκης, Πρικάκης, Νικηφόρος, Μπέρκης.

“Πήραμε εμπειρίες για το πρωτάθλημα, αυτό είναι το σημαντικό. Ευχαριστούμε τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη για την τιμή που μας έκαναν. Τους εύχομαι να είναι πρωταθλητές στις κατηγορίες που αγωνίζονται”, δήλωσε ο τεχνικός του Γιούχτα Μανόλης Πατεμτζής. Με ανακοίνωσεις τους οι διοικήσεις του Εργοτέλη και του ΟΦΗ ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο του Γιούχτα Κώστα Μπουνάκη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση του τουρνουά.

«Τέτοια τουρνουά είναι αναγκαία και βοηθούν τις ομάδες του νησιού, ειδικά στην περίοδο της προετοιμασίας τους» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΟΦΗ, ο οποίος συγχαίρει τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη «για την συνδρομή του να δημιουργηθεί ένα γήπεδο-κόσμημα στις Αρχάνες, αλλά και για την γενικότερη προσφορά του στον αθλητισμό του τόπου».

Ο Εργοτέλης ευχαριστεί επίσης τον ιδιοκτήτη του κέντρου «Αναδρομές», Νώντα Λαμπρινό, για το δείπνο που παρέθεσε στα μέλη της αποστολής.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του, για τη συνεχή στήριξη και προσφορά του στο κρητικό ποδόσφαιρο. Ραντεβού του χρόνου...».