Αυτό που φαινόταν τις τελευταίες μέρες βέβαιο, επαληθεύθηκε χθες...

Ο Σταύρος Κοντονής αποδέχθηκε τις σχετικές εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, αποφασίζοντας την αναβολή έναρξης της Σούπερ Λίγκα, τουλάχιστον μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση από το υφυπουργείο αθλητισμού, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσον θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση του υφυπουργείου, προχώρησε στον ορισμό των διαιτητών της πρεμιέρας, μία κίνηση φυσικά που δεν έχει την παραμικρή ουσία.



Παραίτηση Στράτου

Την παραίτησή του από την προεδρία της Σούπερ Λίγκα υπέβαλε αιφνιδιαστικά χθες ο Γιώργος Στράτος, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο λόγος της παραίτησής του έχει να κάνει με τη μη καθολική στήριξη από πλευράς των ΠΑΕ στους χειρισμούς του στο θέμα με την ΕΠΟ για το ζήτημα της επιλογής του επιδιαιτητή που θα έχει διαιτητικό ρόλο μεταξύ του εκπροσώπου της Σούπερ Λίγκα και της ΕΠΟ στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά και κατ’ επέκταση στον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας.

Με δήλωσή του στο επίσημο site της Ξάνθης, ο Χρήστος Πανόπουλος αποκάλυψε ότι η ομάδα που ήρε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του πρώην πια προέδρου ήταν ο Ολυμπιακός κι έκανε γνωστό ότι ο κ. Στράτος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στο προσεχές Δ.Σ. της Λίγκας.