Αντίστροφα μετράνε πλέον οι Λευτέρης Ηλιάκης και Ζαχαρίας Καλαθάκης, ενεργά μέλη της αγωνιστικής ομάδας των gerontis fighters όπως και της Εθνικής ομάδας του kickboxing, για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιρλανδίας, στα τέλη Αυγούστου.

Οι δύο Ηρακλειώτες αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υπό την εποπτεία της WAKO, θα αναχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα για την Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσουν τις τελευταίες τους προπονήσεις με τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Νίκο Μέμμο και Νικήτα Μιχαλακόπουλο.

Στο πλευρό τους στη μεγάλη διοργάνωση, θα βρεθεί και ο προπονητής τους Ιωάννης Γεροντής. Να σημειωθεί ότι η λίστα της εθνικής δεν συμπεριλαμβάνει κανέναν άλλο Κρητικό αθλητή.

‘’Φυσικά υπάρχει άγχος που περιορίζει τη σκέψη τη δύσκολη στιγμή όμως εμείς θα επιδιώξουμε την κατάκτηση μιας εκ των τριών θέσεων του βάθρου. Το ευχαριστώ που φτάσαμε ως εδώ, ανήκει εξ ολοκλήρου στον προπονητή μας Ιωάννη Γεροντή που βρίσκεται δίπλα μας σε κάθε μας βήμα”, τονίζουν οι αθλητές που καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο και να κατακτήσουν μία θέση έως την έκτη, για να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους σε όποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα θελήσουν, άνευ εξετάσεων.

Ο δάσκαλός τους κ. Γεροντής εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα δικά του παιδιά θα κατακτήσουν την κορυφή στην Ιρλανδία: 

“Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τα συναισθήματα των αθλητών ενόψει αγώνων, το άγχος και το στρες είναι μεγάλο καθώς είναι μεγάλη τιμή να φορούν το εθνόσημο της χώρας μας. Το έργο του αθλητή στη σημερινή Ελλάδα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο λόγω της σοβαρής κρίσης. Όμως είναι μία καλή ευκαιρία να πεισμώσει νεαρούς αθλητές να φτάσουν ψηλά και να μας προσφέρουν υπερηφάνεια και χαμόγελα. Ειμαι υπερήφανος για τον Λευτέρη και τον Ζαχαρία και σίγουρος ότι θα κατακτήσουν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία’’.