Σε δήμους της Κρήτης ταξιδεύει η παράσταση «Το Μεγάλο μας τσίρκο» από την εθελοντική θεατρική ομάδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Στο «Μεγάλο μας τσίρκο» συμμετέχουν 50 άνθρωποι εκ των οποίων οι 20 είναι ερασιτέχνες ηθοποιοί, ενώ στο σύνολό τους οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Για το επόμενο διάστημα έχουν ήδη κλείσει 7 παραστάσεις, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς Δήμους σε όλη την Κρήτη.

«Μας καλούν συνεχώς για παραστάσεις σε όλη την Κρήτη, ενώ ήδη έχουμε κλείσει να δώσουμε παραστάσεις σε Αρχάνες - Φουρνί στις 9 Αυγούστου, στο Γυμνάσιο της Βιάννου στις 24 Αυγούστου, στο κινηματοθέατρο “Χριστίνα” του Αγίου Νικολάου στις 31 Αυγούστου, στη Φορτέτζα στο Ρέθυμνο στις 2 Σεπτεμβρίου, στο Γυμνάσιο του Καστελλίου Πεδιάδος στις 7 Σεπτεμβρίου και στο Θέατρο Δάσους στις Μοίρες στις 9 Σεπτεμβρίου» δήλωσε χαρακτηριστικά η σκηνοθέτιδα του έργου Ευαγγελία Μαρκοπούλου στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την παράσταση χθες.

Η ίδια αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα του έργου «Το Μεγάλο μας τσίρκο» που ανέβασαν το 1973 Καζάκος – Καρέζη ενώ για τις παραστάσεις της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας Αρκαλοχωρίου είπε:

«Η ομάδα είναι τελείως ερασιτεχνική από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν. Είναι άνθρωποι που είναι άνεργοι, φοιτητές είναι καθηγητές, είναι καφετζήδες είναι όλοι αυτοί που ζούνε δίπλα μας. Αυτοί οι άνθρωποι φρόντισαν να έρθουν και να κάνουν πράξη αυτό το έργο. Όμως το αποτέλεσμα, όπως μας λέει και ο κόσμος, είναι καλύτερο από το επαγγελματικό. Ήταν πέρα από το αναμενόμενο γι’ αυτή την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, γιατί μετά από αυτή την επιτυχία θέλουμε να λέμε και να το υπερηφανευόμαστε ότι φθάσαμε σε ένα επίπεδο κοντά στο επαγγελματικό και αυτό βέβαια βγήκε από το ότι σεβαστήκαμε πάρα πολύ το έργο. Το μεγάλο μας τσίρκο, είναι ένα μεγάλο έργο με πολύ βάρος που πήραμε στην πλάτη μας, το σεβαστήκαμε και δουλέψαμε πάρα πολύ για να βγει αυτό το αποτέλεσμα».

Συνεχίζοντας η σκηνοθέτιδα διευκρινίζει ότι πάνω στη σκηνή βρίσκονται 50 άτομα, στα οποία περιλαμβάνεται ο θίασος, η χορωδία και μουσικοί που αναπαράγουν ζωντανά επί σκηνής τα τραγούδια του Ξυλούρη.

Από την πλευρά του ο Ζαχαρίας Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα της παράστασης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια για τη στήριξη της.

Για τη στήριξη των παραστάσεων από την Περιφέρεια στις δηλώσεις του ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης τόνισε: «Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει την προσπάθεια της θεατρικής ομάδας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε ένα πολύ μεγάλο και επίκαιρο έργο, το «Μεγάλο μας Τσίρκο».