Σε φιάσκο μεγατόνων με ευθύνη της Ομοσπονδίας κατέληξε η τελική φάση της Β’ Εθνικής πόλο γυναικών που ολοκληρώθηκε με περιπετειώδη τρόπο στο κολυμβητήριο Χανίων.

Δύο από τις έξι συνολικά ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, ο ΟΕΑΝΑ Βόλου και το Οξυγόνο δεν ήρθαν καν στην Κρήτη, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στα έξοδα της διοργάνωσης που κάκιστα η ΚΟΕ την όρισε στην καρδιά του καλοκαιριού και σε μία από τις δύο εβδομάδες, που η μισή Ελλάδα κάνει διακοπές!

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ήρθε και ο μηδενισμός του ΟΦΗ μετά από ένσταση του ΠΑΟΚ στο πρώτο παιχνίδι, για αντικανονική συμμετοχή ως παίκτρια, της προπονήτριας του ΟΦΗ, Μαίρης Παλληκαράκη. Για την ιστορία να πούμε ότι ο ΟΦΗ είχε επικρατήσει με 7-5 του ΠΑΟΚ αλλά στα χαρτιά έχασε με 5-0 το ματς...

Το κρητικό ντέρμπι ήταν …ντέρμπι μόνο στα χαρτιά καθώς ο ΝΟΧ νίκησε με 11-2 τον ΟΦΗ.

Τα 8λεπτα: 4-0, 5-1, 1-0, 1-1.

Ν.Ο. ΧΑΝΙΩΝ (Παραδάς): Κατσουλάκη, Μαστρομανώλη 1, Γεραρχάκη 1, Μητράκη 1, Μπούλα, Αθανασάκη, Λελεδάκη 2, Ζανιδάκη 3, Πλουμή, Μπαδογιάννη 1, Σερδάκη, Πενταράκη 2, Παυλοπούλου, Μουζακίτη, Μπονατάκη, Βοζινάκη.

ΟΦΗ (Παληκαράκη): Μπεκρή, Σπυριδάκη, Τσαγκαράκη, Μοσκαρίδου 1, Ματζίτζη, Δασκαλάκη, Μπραγουδάκη Μ., Κωνσταντινίδη, Αρώνη, Τζάνη, Μπραγουδάκη Α., Παπουτζιδάκη 1, Σταυρουλάκη, Κοζανίδη, Μαυρούδη.

Κατά συνέπεια τις δύο πρώτες θέσεις και την άνοδο στην Α2 κατηγορία κέρδισαν ο γηπεδούχος ΝΟΧ και η Ηλιούπολη.