Μορφή αρχίζουν να παίρνουν τα γλυπτά της άμμου, στο πρώτο φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο που πραγματοποιεί για πρώτη χρονιά φέτος ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Ήδη, μετά τον εγκιβωτισμό των καλουπιών έχουν αρχίσει οι εργασίες για τη δημιουργία και ανάδειξη των γλυπτών με κάποια ήδη να έχουν φθάσει κοντά στην τελική τους μορφή. Τα γλυπτά βρίσκονται στην παραλία της Αμμουδάρας, λίγο μετά το Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ έχουν προσελκύσει πλήθος κόσμου που επισκέπτεται την παραλία προκειμένου να δει από κοντά πολύ όμορφα έργα στη γέννηση τους.

Θέμα του πρώτου φεστιβάλ γλυπτικής είναι η θάλασσα, οπότε τα πρώτα γλυπτά αποτυπώνουν μορφές του Ποσειδώνα, μιας Σειρήνας κι ενός χταποδιού.

Στη δημιουργία των γλυπτών συμμετέχουν οι καλλιτέχνες, Μανώλης Χαρκούτσης, Yuriy Mysko, Lyudmyla Mysko και Emmanouil Mysko. Για τη δημιουργία και την ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ έχουν συμβάλει παράλληλα ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής Κώστας Τριγώνης, ο αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Άρης Σαλούστρος, η πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Εύη Αποστολάκη και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο έχει πιλοτικό χαρακτήρα, ώστε ο δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με τους γλύπτες να αποκτήσει την πρώτη εμπειρία από αυτού του είδους τη διοργάνωση. Στόχος του δήμου Μαλεβιζίου είναι να δημιουργήσει μελλοντικά έναν μεγάλο θεσμό στις παραλίες του.

Ο θεσμός του φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο είναι διεθνώς γνωστός και γίνεται σε πολλά μέρη του κόσμου, κυρίως παραλιακά. Ο θεσμός, διεθνώς, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου που θέλει να φωτογραφήσει τα έργα από άμμο, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι πειραματίζονται δημιουργώντας γλυπτά κοντά στους καλλιτέχνες.

Τα υλικά που απαιτούνται για τους ερασιτέχνες είναι ελάχιστα και απλά: Άμμος, νερό και μικροεργαλεία της καθημερινότητας όπως μικρές πλαστικές σπάτουλες. Η γλυπτική στην άμμο είναι μια φιλοπεριβαλλοντική διαδικασία, καθώς μόνο από καθαρή άμμο γίνονται γλυπτά. Έτσι το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης είναι «καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες».

Η Αμμουδάρα, όπου πραγματοποιείται φέτος πιλοτικά το φεστιβάλ, διαθέτει άφθονη, θαυμάσια άμμο απ’ όπου άλλωστε πήρε και το όνομά της.