Θρηνεί η κοινωνία του Αγίου Νικολάου για τον ξαφνικό χαμό 15χρονης αθλήτριας του μπάσκετ. Το κορίτσι μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο της πόλης το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την επαναφέρουν, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Η ελπίδα για την Ελπίδα, το χαμογελαστό κορίτσι που όλοι αγάπησαν, είχε σβήσει…

Η διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και ο θάνατος ταξινομείται ως αιφνίδιος. Ωστόσο πλήρη εικόνα για τα ακριβή αίτια θανάτου θα υπάρξει με τις απαντήσεις των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων. Ο απροσδόκητος χαμός της 15χρονης έχει προκαλέσει σοκ αλλά και πλήθος ερωτηματικών καθώς πρόκειται για μία έφηβη που είχε μεγαλώσει με τον αθλητισμό και ζούσε γι’ αυτόν. Θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο στο μπάσκετ ενώ παράλληλα έτρεφε μεγάλη αγάπη στον χορό. Ο χορός ήταν το πάθος της. Ήταν τέτοια η λατρεία της που δεν χόρευε μόνο αλλά υπέγραφε και τις χορογραφίες παραστάσεων.

Χθες συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και συναθλητές της είπαν το τελευταίο αντίο στην 15χρονη Ελπίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην ΤΕΔΚ Λασιθίου όπου τελέστηκε η πολιτική κηδεία. Με δάκρυα στα μάτια προσπαθούσαν να παρηγορήσουν τους τραγικούς γονείς και την αδελφή της, οι οποίοι από τη μία στιγμή στην άλλη έχασαν την Ελπίδα τους. Στο αγγελητήριο θανάτου έγραφε: «Το Ελπιδάκι έφυγε, το Ελπιδάκι πάει, σήμερα πρόωρα μας αποχαιρετάει».

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου κεραυνοβόλησε και τους συμμαθητές της στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου. Μιλούν με λόγια αγάπης για το αδικοχαμένο πλάσμα, τις χάρες και τις αρετές του. «Είχαμε την τιμή να γνωρίζουμε αυτό το καλόκαρδο παιδί. Σε όλους μας πρόσφερε πολλά, βοηθούσε συχνά με τις φανταστικές της ιδέες στα έργα μας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι το Ελπιδάκι μας έφυγε. Ήταν ένα υπέροχο κορίτσι με γνώσεις, φαντασία και ψυχική δύναμη. Σε όλους τους τομείς ήταν άψογη. Στο χώρο του σχολείου και στον χώρο του αθλητισμού ήταν αδιαπέραστη και ταλαντούχα… Το Ελπιδάκι έφυγε, το Ελπιδάκι πάει και τώρα με τη μορφή του αγγέλου χορεύει εκεί πάνω και μας στερεί το χαμόγελο της». Την οδύνη της για τον άδικο χαμό της 15χρονης εκφράζει και η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης.

Σε πένθος το μπάσκετ

«Αθλήτρια του μπάσκετ η Ελπίδα και μέλος των αναπτυξιακών σωματείων της ΕΚΑΣΚ, θα μείνει για πάντα ζωντανή μέσα μας, με το χαμόγελο και την αγάπη της για το άθλημα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της και ευχόμαστε να βρουν το κουράγιο και τη δύναμη να σταθούν και να τη θυμούνται όπως αξίζει σε έναν άγγελο».

Σε ένδειξη πένθους, αποφασίστηκε και η διακοπή του 2ου τουρνουά Beach Footvolley στην Ελούντα.

Θρήνος και στο διαδίκτυο από δεκάδες φίλους της Ελπίδας, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν βρίσκεται πια ανάμεσά τους. «Δεν θα πω πολλά. Ήσουν η καλύτερη.

Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γιατί να είναι τόσο άδικη η ζωή. Να ξέρεις πάντα ότι θα σε στήριζα και θα ήμουν πλάι σου σε όλα. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάς. Καλό παράδεισο!» είναι τα συγκινητικά λόγια φίλου της.