
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΕΝΤΖΟΣ ΓΙΑ ΟΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΛΕ
ΔΥΝΑΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΙ
Με την απόκτηση του Φώτη Καιμακαμούδη ο Εργοτέλης ολοκλήρωσε τις μεταγραφές του στο επιθετικό κομμάτι και πλέον μένει μια ακόμα προσθήκη για τα γκολπόστ για να κλείσει το ρόστερ της ομάδας για τη νεα χρονιά. Ο 23χρονος (γεννηθείς στις 2/1/1993) επιθετικός που πέρυσι αγωνιζόταν στον Φωστήρα κλείνει την επιθετική γραμμη μαζί με τους Κατσικοκέρη, Καραλή, Λεάλ, Καλέ.
Ο Καϊμακαμούδης έχει αγωνιστεί και στον Ηρόδοτο ενώ έχει περάσει και από τον Ιωνικό, τον Μανδραικό, την Γλυφάδα, τον Ηλυσιακό και την Κ-20 του Ατρομήτου.
Αμέσως μετά την συμφωνία του με τον Εργοτέλη ο νεαρός παίκτης τόνισε «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω κι εγώ στην ιστορική ομάδα του Εργοτέλη. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Απώτερος στόχος είναι φέτος η άνοδος στην Football League και του χρόνου η επιστροφή στην Super League. Είμαστε το μεγάλο όνομα της κατηγορίας και θέλουμε να δημιουργήσουμε και την καλύτερη ομάδα».
Αύριο το πρώτο φιλικό
Ανακοινώθηκαν χθες τα φιλικά παιχνίδια του Εργοτέλη τόσο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας όσο και για μετά την επιστροφή του στο Ηράκλειο. Το πρώτο μάλιστα είναι αύριο Σάββατο με την Αναγέννηση Γιαννιτσών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
06/08: στα Γιαννιτσά με την τοπική Αναγέννηση
10/08: στην Πτολεμαΐδα με τον Εορδαϊκό
12/08: στο ΔΑΚ Φλώρινας με την ομώνυμη ομάδα .
Οι παραπάνω αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 18:00.
Μετά την επιστροφή στο Ηράκλειο ο Εργοτέλης θα παίξει στις
17/08 με ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, στις 20/8 στο τουρνουά στις Αρχάνες με ΟΦΗ και Γιούχτα, στις 24/8 με Ερμή Ζωνιανών, στις 28/8
με ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ, στις 31/8 με Πανθηραϊκό και
στις 04/09 η πρΌβα τζενεράλε με τον Πλατανιά. Για τα παιχνίδια αυτά ώρες και γήπεδα θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Βρέντζος για Καλέ και ΟΦΗ
Με ανάρτηση του στο Facebook ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Βρέντζος τοποθετήθηκε για το θέμα Καλέ και τις σχέσεις με τον ΟΦΗ. Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του είναι
• «Θέλω να έχουμε μια πραγματικά καλή σχέση με τον ΟΦΗ, όπως και μʼ όλες τις ομάδες του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης. Αλλά να είναι ισότιμη. Αν για να έχουμε «καλές» σχέσεις θα πρέπει να είμαστε «από κάτω», τότε ας μην έχουμε. Δεν πρόκειται να παίξουμε το ρόλο του «φτωχού συγγενή», ας το καταλάβουν καλά αυτό κάποιοι. Ο Εργοτέλης έχει πλέον διοίκηση καθαρή κι ισχυρή, σʼ όλα τα επίπεδα. Κι οι Εργοτελίτες περπατάνε στο Ηράκλειο ξανά περήφανα, με ψηλά το κεφάλι…».
• «Ο ΟΦΗ έχει μια διοίκηση η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους σοβαρούς, έντιμους κι ικανούς. Έχω φίλους και γνωστούς ανάμεσα τους και χαίρομαι για την επιτυχημένη έως τώρα πορεία τους. Πιστεύω ότι κι εμείς στον Εργοτέλη διαθέτουμε αντίστοιχα χαρακτηριστικά και θα έχουμε ανάλογες επιτυχίες. Και θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε πραγματικά καλές κι ειλικρινείς σχέσεις μεταξύ των δύο σωματείων. Λάθη έχουμε κάνει, διαχρονικά, κι οι δύο πλευρές, το θέμα είναι να τʼ αφήσουμε επιτέλους πίσω μας και να προχωρήσουμε μπροστά».
• «Για το θέμα Καλέ, το οποίο είναι απλά η αφορμή κάποιων για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου και να καλύψουν τα λάθη τους, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Εργοτέλης, όπως ήταν άλλωστε γνωστό, ενδιαφερόταν για τον παίκτη εδώ και καιρό. Περιμέναμε όμως, χωρίς καμία απολύτως εμπλοκή ή ιδιαίτερη αγωνία (δόξα τω Θεό, η μισή ποδοσφαιρική Ελλάδα, που λέει ο λόγος, παρά την χαμηλή κατηγορία που βρισκόμαστε, θέλει πλέον να έρθει στον Εργοτέλη), να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον ΟΦΗ. Κι όταν το θέμα τελείωσε ουσιαστικά, όταν ο ΟΦΗ δεν κατέθεσε επίσημη-εξώδικη πρόταση στον ποδοσφαιριστή όπως είχε τη δυνατότητα-υποχρέωση, όταν ο παίκτης έκανε αίτηση στην αρμόδια επιτροπή να μείνει και τυπικά ελεύθερος (για όσουν γνωρίζουν, αυτή είναι απλά μια τυπικη κι απλή διαδικασία), τότε και μόνο τότε ήρθαμε σε προφορική συμφωνία μαζί του. Και περιμένουμε την απόφαση της επιτροπής για να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία. Όλα τα άλλα που ακούγονται ή γράφονται είναι ανακρίβειες (για να μην πω τίποτα άλλο)…
Λένε κάποιοι ότι, στα πλαίσια της καλής σχέσης και γειτονίας, θα έπρεπε να επικοινωνήσω με τη διοίκηση του ΟΦΗ προτού έρθω σε συμφωνία με τον Καλέ. Γιατί, από τη στιγμή που ήταν ουσιαστικά ελεύθερος; Και με ποιους να επικοινωνήσω, αυτούς που όταν επικοινώνησα μαζί τους, στα πλαίσια της καλής σχέσης και γειτονίας, για να τους ζητήσω να μην εμπλακούν στο θέμα Λαμπράκη, με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα το κάνουν;
Λένε επίσης κάποιοι ότι έπρεπε να περιμένουμε να μείνει τυπικά ελεύθερος ο Καλέ και μετά να τον ανακοινώσουμε. Θα προτιμούσαν δηλαδή να τον είχαμε «κρυμμένο»; Δεν λειτουργούμε εμείς έτσι, ό,τι κάνουμε το κάνουμε φανερά και καθαρά…».
•«Το επόμενο διάστημα, μέσω και του κοινού φίλου Νίκου Τζώρτζογλου, από τον οποίο θα ζητήσω να προσπαθήσει να κάνει έναν ακόμα «σασμό», θα επιδιώξω συνάντηση των δύο διοικήσεων. Να κάτσουμε σʼ ένα τραπέζι, ως συμπολίτες κι ως άντρες, να λύσουμε τα όποια προβλήματα και παρεξηγήσεις. Και πίνοντας μια τσικουδιά, να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας ευχόμενοι ο ένας στον άλλο, ειλικρινά, καλή επιτυχία… Εύχομαι στον ΟΦΗ την άνοδο και πιστεύω θα τα καταφέρει. Ραντεβού σε 2 χρόνια στην Super League».

