Ετοιμάζεται -μόνο τα τυπικά μένουν- το “Ηράκλειο” ΟΑΑ να συμμετάσχει στην Α2 μπάσκετ, εκεί που ήταν την περίοδο 2012-13.

Μπορεί να έχει δηλώσει συμμετοχή στη Β’ Εθνική αλλά με τον υποβιβασμό της Κηφισιάς από την Α1 στη Β’ Εθνική, έρχονται αλλαγές στις Εθνικές κατηγορίες.

Ο υποβιβασμός της Κηφισιάς σημαίνει ότι μία ομάδα από την Α2 κατηγορία θα κληθεί να την αντικαταστήσει και άρα ανοίγει μία θέση στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Από τη στιγμή που Λάρισα και ΓΣ Λαρισαίων έχουν εξασφαλίσει την άνοδο μέσω των μπαράζ προτεραιότητας, επόμενη επιλαχούσα ομάδα είναι αυτή του “Ηράκλειο” που είχε βγει τρίτη στα μπαράζ προτεραιότητας.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια η ΚΑΕ Κηφισιά είχαν φέρει ως φήμη την πιθανή «διάλυση» μιας ομάδας που αγωνιστικά κόσμησε το πρωτάθλημα της Α1. Πλέον, όμως, η απόσυρση του συλλόγου είναι επίσημη, καθώς η ΚΑΕ θα διαλυθεί και θα δηλώσει συμμετοχή στη Β' Εθνική της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017. Ο σύλλογος γνωστοποίησε στον ΕΣΑΚΕ πως δεν θα παίξει στην Α1 της ερχόμενης σεζόν και πλέον δημιουργείται ένα μπαράζ αλλαγών στις κατηγορίες με τον ΕΣΑΚΕ να ετοιμάζει «πρόσκληση» σε κάποια ομάδα της Α2 ώστε να αγωνιστεί στην πρώτη κατηγορία.

Ποιος θα πάρει την κενή θέση;

Βάσει του καταστατικού της ομοσπονδίας, η ομάδα που θα διαδεχτεί υπό κανονικές συνθήκες την Κηφισιά στην Α1 είναι ο Εθνικός Πειραιώς, που τερμάτισε 4ος την περασμένη σεζόν στην Α2. Σε περίπτωση, όμως, που οι Πειραιώτες αρνηθούν, τότε θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΕΣΑΚΕ που θα κληθεί να «πριμοτοδήσει» τη 14η ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος με Wild Card.

Mέχρι τώρα, υπάρχουν τρεις ομάδες που έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον: Ο Πανιώνιος που μόλις ανέβηκε στην Α2 από τη Β' Εθνική, η Δόξα Λευκάδας και ο Αρκαδικός που παρότι υποβιβάστηκε στην Α2 πέρυσι θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ώστε να βρεθεί και του χρόνου στη Basket League.

• Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 (Β’ κατηγορίας) που γίνεται στο Σεράγεβο προκρίθηκε η Εθνική Νεανίδων η οποία χθες νίκησε 54-48 τη Γερμανία. Οι Ηρακλειώτισσες Καρλάφτη και Δανδουλάκη είχαν 6 (1) και 2 πόντους αντίστοιχα.