Τα συνθήματα της οργής για το χάλι της Ελλάδας αποτυπώνονται στην πινακίδα της μοτοσικλέτας που εντόπισε ο φακός μου χθες σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Βόμβα από το ΣτΕ για τα κανάλια
Αντισυνταγματικό και παράνομο είναι, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, το άναρχο τοπίο λειτουργίας των τηλεοπτικών καναλιών που επικρατεί σήμερα και όχι η διαδικασία του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 4 αδειών.
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, δημοσίευσε τις αποφάσεις με τις οποίες απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί από τις εταιρείες Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (απόφαση 129/2016), Νέα Τηλεόραση Α.Ε.- Star (απόφαση 130/2016), Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.- Epsilon (απόφαση 131/2016), Antenna TV A.E. (απόφαση 146/2016), Ειδήσεις Ντοτ Κομ- ΣΚΑΪ Α.Ε. (απόφαση 147/2016) και Τηλέτυπος Α.Ε.- Μega (απόφαση 148/2016).
Στις αποφάσεις του ΣτΕ προβάλλονται επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 4 αδειών με τιμή εκκίνησης, για κάθε μία άδεια τα 3 εκατομμύρια ευρώ ευρώ.
Βασικό σημείο των αποφάσεων αποτελεί η άποψη των δικαστών ότι αφενός τα κανάλια δεν υφίστανται βλάβη από το διαγωνισμό και αφετέρου ότι «συντρέχουν εν προκειμένω -κατά τα βασίμως προβαλλόμενα από τη Διοίκηση- επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας».
Τι δικαστήριο λέει:
1. «Είναι επιβεβλημένη η χορήγηση αδειών με απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης»,
2. Η «ανάγκη άμεσης νομοθετικής παρέμβασης» έχει καταστεί «επιτακτική», καθώς από 31 Δεκεμβρίου 2015 έχει λήξει η «πολλάκις παραταθείσα» σχετική προθεσμία (και, άρα, καλώς ανατέθηκε η σχετική αρμοδιότητα στον υπουργό Επικρατείας) και
3. Η διενέργεια του διαγωνισμού αποτελεί δέσμευση της χώρας μας στο πλαίσιο της Συμφωνίας με τους εταίρους της.

ΤΟ... ΤΡΕΛΟ
Οχι, δεν έχει ξαναγίνει αυτό με τα... “νεκροταφεία προδοτών” που φτιάχνει ο Ερντογάν στην Τουρκία.
Θα μου πείτε, όλα τα τρελά πρώτη φορά γίνονται κάποια στιγμή...

ΤΟ... ΛΑΘΟΣ
Για να πούμε και του... στραβού το δίκιο, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ αναγνωρίζει (με τον δικό του τρόπο) την αποτυχία της πολιτικής των μνημονίων.
Θα θυμάστε πως παλαιότερα είχαμε την... ομολογία τους για τον λάθος πολλαπλασιαστή...
Να τα φορτώσουν άραγε όλα στον Τόμσεν και να... του πάρουν το κεφάλι;

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
Ο νομπελίστας πάντως οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, επιμένει (με νέα του συνέντευξη στους “New York Times”) πως το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας το 2010 σχεδιάστηκε για να σωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Ο ίδιος εξηγεί στη συνέντευξή του αυτή ότι τα κεφάλαια του προγράμματος κατευθύνθηκαν αμέσως προς τις τράπεζες κι ότι αυτό ωφελούσε περισσότερο άλλες ευρωπαϊκές χώρες κι όχι για την Ελλάδα. Επίσης, ανέφερε ότι σε συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος, φαίνεται ότι αυτό εξυπηρετούσε ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος μέσα στην ευρωζώνη. Δηλαδή η Ελλάδα έγινε ένα πειραματόζωο για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Αυτό είναι όλο!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε χθες τις ομολογίες ΔΝΤ πως έκαναν λάθη στην περίπτωση της Ελλάδας και ζητά παραιτήσεις τόσο στο Ταμείο, όσο και σε ΕΚΤ και Κομισιόν.Είναι επείγουσα μια συγνώμη λέει στον ελληνικό λαό, όχι μόνο από το ΔΝΤ, αλλά και από την ΕΚΤ και την Κομισιόν, των οποίων οι αξιωματούχοι συνεπικουρούσαν το Ταμείο στην οικονομική ασφυξία (χρησιμοποιεί τον όρο waterboarding) της Ελλάδας".

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ
Τρεις υψηλόβαθμοι Ιρλανδοί τραπεζίτες καταδικάστηκαν χθες σε κάθειρξη μεταξύ δύο και τριάμισι ετών για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των επενδυτών, στην πλέον προβεβλημένη δίωξη που σχετίζεται με την τραπεζική κρίση του 2008.
Τα τρία στελέχη θα είναι από τους πρώτους υψηλόβαθμους τραπεζίτες παγκοσμίως που θα φυλακιστούν για τον ρόλο τους στην κατάρρευση μιας τράπεζας κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Αυτά βέβαια στην Ιρλανδία, που είναι σοβαρό κράτος...

Η ΑΠΕΙΛΗ
Το FBI, που ξέρει τι του γίνεται, προειδοποιεί πως η απειλή των τζιχαντιστών από τη Συρία είναι τώρα μεγαλύτερη από ποτέ. Αρα, ο νέος τρομοπανικός απλώνεται πάνω από την Ευρώπη και τους λαούς της με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις να είναι ανυπολόγιστες.

Η... ΕΞΗΓΗΣΗ
Χρειάστηκε να περάσουν τόσες μέρες από την Πανορθόδοξη Σύνοδο που έγινε εδώ, για να εξηγήσει ο πατριάρχης Μόσχας γιατί δεν ήρθε.
Από τη Μόσχα χθες είπε πως το γεγονός ότι εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στη Σύνοδο στην Κρήτη, "σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να υποβαθμίσει το ρόλο και τη σημασία της Συνόδου για τις εκκλησίες που πήραν μέρος σε αυτό. Η έννοια της άρνησης ήταν να δηλώσει ότι η Σύνοδος δεν έχει Πανορθόδοξη φύση ή πανορθόδοξο κύρος"...

ΜΑΪΜΟΥ;
Πληθαίνουν οι καταγγελίες από καταναλωτές για μαϊμού εκπτώσεις από κάποια καταστήματα.
Είναι δυνατόν;

ΨΑΧΝΟΥΝ
Ψάχνουν όλοι τώρα να μάθουν ποια είναι η... μικρή Ολλανδέζα που έχει μπει το τελευταίο διάστημα στη ζωή του Γιώργου Παπανδρέου. Ε, πού θα πάει, θα μάθουμε...
Η... ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Εχει σχεδιαστεί μαθαίνω για το επόμενο διάστημα “παρέλαση” υπουργών από την ΕΡΤ προκειμένου να... εξηγήσουν τα... λεπτά σημεία της κυβερνητικής πολιτικής.
Στόχος να μας κάνουν... σοφότερους...

Ο ΘΟΡΥΒΟΣ
Κάποιος από το Δήμο θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να μιλήσει με τους οδηγούς των απορριμματοφόρων, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος που προκαλούν μέσα στα... άγρια χαράματα από την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Δεν γίνεται να... σηκώνεται μια γειτονιά στο πόδι από τον άγριο θόρυβο, τα μαρσαρίσματα και τα φρεναρίσματα.
Σ’ αυτήν την πόλη υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα συχνά με προβλήματα υγείας...

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Σακούλες, πλαστικά αλλά και κάθε λογής σκουπίδια είναι πεταμένα στην εθνική οδό από την έξοδο του αεροδρομίου μέχρι την Πρασά. Αναγνώστες διαμαρτύρονται και ζητούν να καθαριστεί επιτέλους ο χώρος.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ
Καραντί η πληροφορία από άνθρωπό μου στις ΗΠΑ ότι ούτε το 1/5 των ψηφοφόρων του Σάντερς δεν θα ψηφίσουν τη Χίλαρι!
Αρα θα έχουμε εκπλήξεις...

Η ΦΩΤΙΑ
Τι σου είναι λοιπόν αυτό το... παιχνίδι της πολιτικής...
Και μόνο μια τελετή εγκαινίων (όπως χθες στην Πάρο) έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό!