Του Γιάννη Ζωράκη

Όλος ο Αριστοφάνης σε... μιάμιση ώρα

Από 1-3 Αυγούστου στο Ηράκλειο “Η Αριστοφανιάδα” του ΔΗΠΕΘΕΚ


Ολόκληρο τον Αριστοφάνη μέσα από μια καταιγιστική παράσταση μιάμιση ώρας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του Ηράκλειο από τη Δευτέρα 1 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 3 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης», στις 9.30 το βράδυ

Η παράσταση ανεβαίνει από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, το μοναδικό περιφερειακό θέατρο όπως ειπώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που ακόμα πραγματοποιεί παραγωγές και επισκέπτεται όλη την περιφέρεια.

Την παράσταση παρουσίασαν χθες στο Ηράκλειο οι συντελεστές και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Μιχάλης Αεράκης. Στο σύνολό τους οι συντελεστές μίλησαν για την πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, ενώ τόνισαν τη σπουδαιότητα του να πηγαίνει η παράσταση ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές και χωριά, όπου πολλοί μπορεί να μην έχουν δει ποτέ καν θέατρο.

Στο σύνολό τους οι συντελεστές εξήραν την κρητική φιλοξενία, όπου κι αν βρέθηκαν, ενώ υποστήριξαν πως οι Κρητικοί διαθέτουν μια ποιότητα στο χιούμορ τους αντίστοιχη με αυτή του Αριστοφάνη.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με την παραγωγή «Αριστοφανιάδα», ενώ έκανε πρεμιέρα στο Ηρώδειο στις 11 Ιουλίου.

Αναφορικά με την υπόθεση μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας. Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του Κάτω Κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και... το πανηγύρι αρχίζει.

Συντελεστές:

Δραματουργική επεξεργασία - σύνθεση κειμένων: Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός.

Σκηνοθεσία - μουσική: Κώστας Γάκης

Sound Designer - Μουσικός επί σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου.

Σκηνικά: Παναγιώτα Κοκκορού - Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα.

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Επιμέλεια σκηνικού: Ειρήνη Μπολανάκη.

Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή.

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ και 8 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, άνεργοι ΟΑΕΔ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, άνω των 65 ετών).

Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.

Έναρξη ταμείου: Μία ώρα πριν από την παράσταση.